Läkarbesöket ger inget alarmerande besked, inga svulster syns, men eftersom PSA-värdet har stigit besluter han i samråd med läkaren att underkasta sig strålbehandling. Den skall inledas om tre-fyra veckor, så innan dess hoppas han hinna med Masters FM i alpina grenar som går av stapeln i Suomu i medlet av april.

Innan dess hålls klubbmästerskap i hemmabacken i SUP och slalom. Vädret är varmt och den nedre delen av backen flödar över. Liftpersonalen försöker leda bort vattnet genom att gräva ett dike som man måste över på väg till liften.

I frånvaro av Tom, Oa och Max segrar han i bägge disciplin i klassen över 60 och blir dessutom andra i intressecupen efter Tom.

På väg hem från butiken viker han in till stadshuset för att rösta på en kandidat som politiskt ligger långt ifrån den han tidigare har röstat på. Han lägger nu fred och miljö i främsta rummet och har bett om råd av inflytelserika instanser. Nu är det för sent att ändra sig!

Simskolan tar slut. Han har tagit tillfället i akt och simmat en kilometer medan den pågår. Efteråt vankas det glass åt eleven och spaghetti hos farfar med åtföljande pyssel.

Utanför hemmet vill hon ännu visa hur hon klättrar i träd. Farfar förfäras.

Hon kan nog klättra ännu högre!

Vintern har återvänt och det har snöat ymnigt. I stället för att skida går han på InBody-test och röner att muskelmassan har minskat och fett- och vätskeprocenten ökat. Inte mycket, men dock. Han har kännt sig mer eller mindre krasslig sedan den senaste mätningen. Skuldror och nacke är spända och leder till huvudvärk. Han anlitar en massör som knådar så att han skulle vara beredd att bekänna vad som helst.

Gallträsk

De två följande dagarna blir det ändå skidåkning då vintern verkar fortsätta. Under veckoslutet blir det körövning från torsdag till söndag varje dag och uppförande av Matteuspassionen på söndag kväll. Eftersom kroppen protesterar efter långa skidpass får han hålla paus för att orka stå under den dryga två timmar långa konserten. Och hoppas på att det finns snö kvar i början av nästa vecka så att han kan skida de tolv kilometer som fattas för att uppnå 500 km. En gräns som ändå hägrar, fast han hävdat motsatsen.

Repetitionerna av Matteuspassionen är alltså inne i sitt intensivaste skede med alla körer och orkestern. Insatserna börjar sitta och det låter stundvis bra. Nu återstår bara generalrepetitionen och själva uppförandet. En fullsatt kyrka väntas.

En kort paus..

Han kämpar fortfarande med sin syn och kommer inte underfund med var problemet ligger. Det tar ett par timmar på morgonen innan han ser klart, men det högra ögat kan fördunklas när som helst, i synnerhet när han försöker fokusera. Kan ett grumligt öga ha att göra med att bihålan är fylld av varigt snor? Gårdagens körövning gick bra och han glömde för en stund sina synproblem, men att läsa morgontidningen följande morgon vållar igen problem. Hälsocentralläkarna är färdiga att skicka honom till psykiatrisk vård.

Så fortgår alltså livet; full satsning på körsång och skidåkning, däremellan klagovisor om kroppens skröplighet.

Om övandet blir långtråkigt kan man se på ishockey.

Han har redan köpt säsongskort för nästa vinter i hemmabacken och överväger att köpa nya skidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: