Också i år verkar vintern bli snörik. Halvvägs in i december vräker det ned och södra Finland har igen mera snö än norr. Slemmet i halsen fortsätter att pina pensionären och han känner sig inte i form att göra några längre turer i terrängen.

Den kraftiga vinden blåser bort snön från trädens grenar så att de pittoreska vyerna förlorar en del av sin skönhet.

Hunden är på dagvård igen. Hon gillar snöväder!

Förutom den nya leasingbilen har han skaffat sig en Lamborghini och en MG. Plus en Harley-Davidson och en Vespa. Dessutom har han en moped någonstans. När bussen kommer med mera gäster kör den på Lamborghinin så det blir fula märken. Vad skall han göra med alla dessa fortskaffningsmedel, det är ju bara problem med dem?

Så vaknar han och skriver snabbt ner drömmen innan han glömmer. Han är glad att han inte har de grejor som han drömde om och undrar vad drömmen betyder. Ju färre prylar desto mindre bekymmer. Leasingbilen står dessutom tryggt i garaget när snön vräker ned.

Han promenerar i snön och glädjer sig åt att den igen har fastnat på träden.

Stigen runt Gallträsk.

Alla har inte sina fyrhjulingar tryggt i garaget.

Han skottar snö på morsans gård, men innan han är färdig har den snöat igen. Igen. Mor bjuder på Luciakaffe. Svenskfinlands Lucia, Wilma, har varit hans elev och han minns henne som en glad och positiv människa. Trots att han inte har brytt sig om traditionen tycker han att valet har utfallit väl.

Nästa natt är han i Cern. Han bollar med begrepp som ”skyttel”, ”acceleration” och ”trasa” men det mesta har fallit i glömska sekunden efter att han vaknar. Han har sovit gott sedan han kom från Ruka och drömmer mera än tidigare.

På förmiddagen visar sig solen.
Tur att den egna bilen är i garaget!
Glansbildsföret räcker kanske inte många dagar.

Nu när vädret är idealiskt för skidåkning ondgör han sig över att post-coviden gör att andningen inte löper som den skall. Några försök till försiktig stakning resulterar i mera rossling i lungorna. Han vet att han borde ta det lugnt, men hur länge? Det är snart två månader sedan det positiva testet och ännu är besvären påtagliga. Han hör om personer som ännu efter ett halvt år har symptom.

Årets sista körövning går skapligt. Att öva hemma genom att lyssna till en inspelning av Matteuspassionen är inte idealiskt, men han hänger med. Åtminstone tycker han att han gör det trots att han missade körlägret pga Corona och den föregående övningen pga skidåkning.

På fredag öppnar hemmabacken klo. 15. Han är först på plats.

Ett idealiskt sätt att avsluta veckan på.

Ett svar till “Snö”

  1. Ta en proms ut längs stigarna i Kasab.skogen med Lady. Där är tyst o vackert o tillräckligt jobbigt att gå gör att vara skön motion. Ta o njut utan fart i backe 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: