När han är orolig och stressad brukar det hjälpa att gå ut i skogen.

Där finner han ro. Det gäller att lämna stadslägenheten och ta sig ut i naturen.

Men snart tillbaka: körövning.

Viktigt uppträdande stundar snart.
Nästa morgon gryr. FN-dag.
Kallt det var om natten.

Han tar tåget till huvudstaden och promenerar till domkyrkan. Först på plats blir han anvisad en stol och ett ställe för ytterkläderna. Sedan sätter han sig att invänta de andra körmedlemmarna.

Det är fråga om en gudstjänst på FN-dagen med celebra deltagare som t.ex. expresident Tarja Halonen, biskop Irja Kantola och Fredsförbundets ordförande Laura Lodenius.

Man sjunger fredliga psalmer och håller tal vars budskap inte kommer fram dit kören sitter. Middle East Music Co. uppträder med sång och spel medan kollekten till förmån för flyktingkommissariatet insamlas. Peace Caravan Ensemble, som farfar medverkar i, avslutar andakten.

Härefter bjuds på kaffe och tårta i kryptan. Körmedlemmarna får var sin vita ros som tack för sin medverkan. När kaffet är drucket följer enligt programmet ”opintoputki”, studieröret. Han trodde att det var fråga om något slag av fredsfostran, men det visar sig vara en tunnel till metron där kören skall sjunga. Här uppför man den enda sång som kören i denna sammansättning behärskar, Caravan of Peace, ett otal gånger. De flesta förbipasserande rör inte en min, men någon tumme upp och något leende kan ändå skönjas. När kören sjungit sig hes upplöses gruppen. Fortsättning skall följa på kvällen.

På kvällen flash-mob på järnvägsstationen där folket visar sin uppskattning med applåder och videoupptagning. Han har släpat sitt el-piano med för Johanna att ackompanjera med.

Till slut ännu sång på riksdagshusets trappa för en fåtalig publik.

Tala om att lämna sin komfortzon..

1000 km på cykel hittills i år. Kanske inte mycket att skryta med..

Han anträder nu sin utlandsresa. Den här gången missade han inte tåget i varje fall. Han blev inte heller sjuk trots att han dagen innan misstänkte mässling eller någon annan sjukdom med prickar. En av dem kliade på morgonen, men de andra visade sig vara födelsemärken som han inte lagt märke till tidigare.

Han tar färjan till Stockholm som visar sig vara en studerandekryssning. Med allt vad det innebär. Alla matställen och i synnerhet shoppen är belamrad av väsnande berusad ungdom. Hans hytt är däremot lugn och tyst. Trots det har han svårt att somna. Han lyssnar till avslutningen och prisutdelningen av pianotävlingen benämnd efter Maj Lind.

Mycket tidigt på morgonen är han i Stockholm där han får vänta på tåget i sex timmar.

En spännande resa ser han fram emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: