Sara med vänner besöker stugan. Tre av vännerna är hundar. Hundarna är bångstyriga och trasslar in sig i varandra. Att plocka blåbär och spela kubb med hundar kan vara en utmaning.

Förutsättningen för att ha hund är att den lyder. Annars är den bara till besvär. Han har aldrig haft en lydig hund. Två olydiga däremot. Nu skattar han sin lycka att han inte har skaffat sig flera hundar. De gör inte livet lättare.

***********

Han undrar när det började gå snett. Med facit i hand hade allt kunnat vara lättare om han hade litat på sig själv. Denna ständiga osäkerhet.

***********

På promenad i Hoplax, Helsingfors

***************

I denna tid med extrema segelbåtar som foilar i halsbrytande hastighet är det rogivande att följa seglingstävlingen Golden Globe där man seglar jorden runt i båtar av gammal konstruktion i längder kring 35 fot.

Extra spännande att följa då finländaren Tapio Lehtinen ligger bra till efter ett avvikande och framgångsrikt vägval.

Farfar ser upp till Tapio som har lyckats lösgöra sig från allt oväsentligt för att ägna sig åt segling på heltid. Han har redan fullföljt en jordomsegling ensam och är nu på väg på sin andra, tydligen vis av de misstag han gjorde på den första. Och när han kommit i mål väntar en större båt, denna gång med besättning, på nästa rundtur.

************

Farfar blir övertalad att åka till HopLop.

Ungens energi är outtömlig, hon löper som en skottspole mellan de olika attraktionerna. Farfar ondgör sig över att så mycket krims-krams ligger framme till försäljning. Han får stå på sig inför barnets önskemål. Inträdet är såpass dyrt att onödigt bling-bling blir för mycket för farfars plånbok. Trots att han inte har varit entusiastisk för dylika konstgjorda palats måste han medge att det finns gott om möjligheter för de små att klättra och klänga.

*************

Omslag i vädret. Gymsäsongen har börjat. Muskelmassan har minskat. Formen har varit bäst efter skidsäsongen. Sedan dalar den under sommaren. Inte katastrofalt, men märkbart. Mätbar via Hellus InBody-maskin.

Kroppen känns skönt mör efter en omgång på gymmet. Han har blivit beroende av dessa dopaminkickar. Inte en dag utan att ta ut sig, framkalla svett. Men när det gäller att prestera i tävling är det som om psyket skulle svika. Det kanske inte är bra för honom att tävla, det skulle räcka med att träna, motionera.

Den enda gren han längre tävlar i är alpin skidåkning. Den har han svårt att lämna. Han känner att han skulle svika sina medtävlare genom att inte ge dem möjlighet att klå honom.

**********

Ord försvinner. De kommer oftast naturligt när han pratar, men om han skall svara på en fråga hittar han inte rätt ord. Det kan dyka upp långt senare.

***********

Morgonen kan kännas tung och olustig, men om han klarar av att släpa sig till gymmet känns det desto bättre efteråt. Kan gymmet bli en stressfaktor?

************

Tapio ligger fortfarande bra till!

***********

Och veckan slutar som den började; med hund!

Farfar, eller i detta fall morfar (?), får ta hand om djuret medan matte är på jobb. Ett hundliv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: