Han samlar tomflaskor i en korg och för dem vid tillfälle till automaten som slukar dem. Tidigare kunde man i stället för att få ett pantkvitto sätta slantarna på ett lotteri. Med hopp om en större vinst slapp man i varje fall gå till kassan för att lösa ut de cent som tomglasen renderat. Men nu fungerar inte lotteriet längre trots att det står så ovanför inmatningshålet. Frustrerad tar han emot kvittot och går för att handla i den kedja han i normala fall inte favoriserar. När han har fyllt korgen och når kassan har han hur som helst slarvat bort kvittot som han haft med butikslistan i handen. Den måste ha fallit under färden mellan hyllorna. Han kastar förstulet en blick på golvet men ser ingen lapp. 70 cent har gått till spillo! Förhoppningsvis hittar någon lappen och kan inkassera summan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han tröttnar på stillasittandet, tar sin nya skidutrustning och beger sig till Gallträsk där Kole har dragit terrängskidspår. Att glida fram på en jämn yta kan väl inte vara farligt. Han har dessutom betalat en understödsavgift till Kole. Att ta sig fram med parstakning går bra. Han stakar 50 tag och skidar sedan 50 tag med omväxlande höger och vänster fot och arm, dvs diagonal skidåkning. Han inser snart att parstakning kanske inte är det bästa för ryggen och övergår till diagonalteknik trots att farten inte är lika god. Hur som helst går det ganska bra och han snurrar runt tio varv. Mätaruret visar 14,6 km.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Väl hemma däremot börjar ryggen protestera och natten blir svår. Ryggen värker och pensionären fantiserar att han nu förvärrat skadan och måste vänta ännu längre innan den är i skick, om den nu någonsin blir det. Följande dag tar han bara en kort stavgångspromenad och sitter för övrigt framför TV:n och ser på den avgörande klättringen i Tour de Ski och damernas slalom i Zagreb. Däremellan gör han en stor sats grönsakssoppa, äter en tallrik och fördelar resten i plastkärl som han för ut på balkongen att svalna. Soppan innehåller alla möjliga rotfrukter samt chili, paprika och vitlök, vilket gör att han nog får ensamrätt till den. De fruktade luftbesvären kommer inte och också i övrigt är den påföljande natten lugnare. Ryggen krånglar inte och kroppen känns bättre på morgonen.

Det kommer lite mera snö och naturen är vintrigt vacker. Det skulle vara ytterst lockande att ta en skidtur, men han får nöja sig med stavgång tills vidare.

Sociala medier fylls av dylika bilder. Här är några till.

Och det fina vädret fortsätter. Det blir 10 varv runt Gallträsk per skridsko följande dag.

Kole har gjort ett gott jobb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: