Ännu ett negativt Corona-test. Pensionären börjar tro att resan blir av. Kricke plockar upp honom i sin bil.

Nattåget till Rovaniemi med bilen i egen vagn. Morgonmål på Rovaniemen asemaravintola i sällskap med förvånansvärt många utlänningar.

Vinter och snö!
Jul, jul, strålande jul!

Moln på toppen, men bra lägre ned. Kumpanerna åker slalom, äter lunch vid golfrestaurangen och byter till storslalom. Genom att stiga av liften halvvägs lyckas åkarna undvika dimman.

Tyvärr faller Kricke i slutet av backen och skadar sitt knä. Återstår att se hur det ser ut i morgon!

Det ser inte bra ut på måndag heller. Det blir besök på lasarettet och fortsatt framfart på kryckor. Under tiden roar sig pensionären i backen och ansluter sig till en grupp med lettländare som tränar med Seppo och Anu från Ruka.

Anu ger råd. (Foto Seppo)
Tykkylumi

Efter tre dagar är kroppen öm överallt. Pensionären har svårt att hållas i banan som tränarna byggt. Linjen sjunker gradvis tills det blir omöjligt att nå följande port. Men på videon som Seppo skickar ser farten ändå ut att sitta där. Det gäller det bara att få tryck på skidan i tid.

Kricke kommer till övningsbacken med bil och får träffa tränarna. Pensionären får åka till lägenheten med honom.

Nästa dag är det storslalom som gäller igen, men en öppnare bana som pensionären inte har någon svårighet att komma igenom. De bästa åken gör han med ett par testskidor som han fått låna för att eventuellt köpa. Sikten på toppen är obefintlig och när han tar sig ned för backen till lägenheten fastnar skidspetsarna i en snöhög som vinden bildat och masteråkaren gör några kullerbyttor. Det tar en tid innan han lyckas kippa efter andan. Stavarna har blivit ett tiotal meter upp i backen och den ena skidan, som lyckligtvis lossnade, lite längre ner. När han efter en stund fått andningen att fungera samlar han sina pinaler och plogar försiktigt ned.

I lägenheten känner han sig fullkomligt mörbultad och ringer till Seppo för att säga att han inte kommer till eftermiddagsträningen. Nu gäller det att ta det lugnt en stund och lyssna till kroppens signaler. Han är när allt kommer omkring inte någon ungdom längre.

Under natten och följande dag är ryggen och höger skuldra ännu öm. Han beslutar ändå att åka några åk för att prova hur det känns, men då han skall ta sina skidor från förrådet hittar han inte nyckeln. Hur han än söker. Till slut ringer han till receptionen och anmäler nyckeln försvunnen. Och när de står i beråd att köra efter en reservnyckel hittar han en ficka som han inte märkt tidigare. Där är nyckeln.

Schröders stuga.

Vädret är förstås idealiskt denna dag och han fotograferar omgivningen på fjälltoppen.

Kricke har kontakt med Ocki som är i Levi för att utrusta familjens fritidshus och herrarna beslutar sig för att gå ut och äta tillsammans. Bord bokas på Gastro K. Kvällen är klar och fin.

Som förrätt inmundigas sniglar i vitlök, alltid lika gott. Huvudrätten, för pensionärens del svamprisotto, når inte samma höjder. Men trevligt att som omväxling äta ute. Det är lågsäsong, eller egentligen lugn mellan självständighetshelgen och julen.

Trots sjuk rygg måste han ännu åka några åk den sista dagen.

Typiskt nog är de sista dagarna de vackraste. Pensionären åker försiktigt och ser hur de andra tränar.

Bild: Seppo Keränen

Svårt att säga när nästa träningstillfälle erbjuds. Pensionären fick ändå 3 dagar effektivt skidåkning och mycket mera orkar han inte med..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: