Så är det då dags för avfärd. Som ovan resenär anländer han i mycket god tid till flygfältet. Mycket människor vid bagagekontrollen, men när han kommer till gaten får han sitta ensam och läsa HBL på paddan i lugn och ro. Han hinner ännu lösa fredagskorsordet innan flera passagerare anländer.

Flyget visar sig vara ett propellerplan med begränsat utrymme för handbagage. Eftersom passageraren inte tränger sig in bland de första finner han bagagehyllan fylld av en skrymmande kappsäck och ytterkläder. Återstår bara att försöka få det egna bagaget mellan benen då det inte finns rum under sätet.

Blåbärssaft serveras, men tyvärr får han inte köpa att ta med sig. Den finns på dotterns sambos önskelista. Med alla restriktioner och regler i åtanke vågade inte resenären fylla handbagaget med saft. Ej heller medföra en extra kappsäck för nämnda dryck. Finskt rågbröd, ost och choklad är ändå intråttat bland kalsonger och skjortor i resväskan.

Elvira serverar läcker soppa när den hungrige resenären anländer. När Kristian kommer från jobbet är det dags för en överraskning:

Dagens upplevelse: ett besök på Roseslottet – ett konstprojekt som behandlar motståndsrörelsen i Norge under andra världskriget. Beläget uppe på Holmenkollen, som vanligt täckt av dimma. Resenären drar sig till minnes Matti Nykänens sensationella seger i liknande förhållanden.

Vebjørn och Eimund Sand är bröderna som står bakom de otaliga målningar som finns till påseende utomhus året om. Att se dem i tät dimma är ytterligare en sensation. Finns på sociala medier – Roseslottet.

Efter att sällskapet med möda lyckats navigera sig ned för kollen i Elviras nya bil blir det läcker grönsakslasagne i parets hem.

Resenären bäddas till slut ned under matbordet där Elvira inrett en trivsam sovgrotta. Det har varit en givande men ansträngande dag och han somnar strax.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: