Lördag 17.4.

Det vackra vårvädret fortgår. Pumpningsintervallet har ökat med en minut sedan igår, men fortfarande pumpas 7-8 liter i timmen ur båten.

Ombord ser det ut som ett slagfält. Ett försök att reda upp görs. En verktygsväska och en skruvlåda har inhandlats. Likaså ledning till solpanelen.

Nu startar motorn direkt, men plottern har sagt upp kontraktet.

Ruffluckans stall målas för att dölja märkena efter den gamla solpanelen.

Placeringen av bogankaret utgör fortfarande ett problem. Förslag emottas med tacksamhet!

Nu pågår en febril verksamhet på hamnområdet. Andra börjar också inse att båtarna borde sjösättas!

Söndag 18.4.

Den stora katamaranen som skulle flyttas innan de andra sjösätter är ännu kvar. En 140 hk Nanni-Kubota skall installeras. En? Nej två, en för vardera skrov.

Den nya gasventilen installeras. Spisen fungerar.

Vattentanken spolas med ättika och fylls. Därefter kan årets första kaffe ombord kokas!

Skepparen besluter sig ändå för att själv byta olja, olje- och bränslefilter samt kolla impellern. Det är ett smetigt jobb som kräver att allting reds upp efteråt. Lyckligtvis tillhandahåller klubben tankar för spillolja och smutsvatten. Att starta mitorn efter byte av bränslefilter är inte lätt, den måste luftas först. Till slut startar den ändå.

Pumpintervallet har igen förlängts med en halv minut. Det positiva är att läckaget kan lokaliseras till snedlaskarna och kan alltså åtgärdas nästa vinter. När nåtlimningen ägde rum lämnades laskarna obehandlade vilket ledde till att de har svårt att täta.

Då sprayhoodens reparation ser ut att dröja görs ett provisoriskt bomtält av en presenning.

Måndag 19.4.

Eftersom det verkar vara svårt att hitta torr sågspån köper han spån för gnagare i butiken och myrar med det. Genast förlängs pumpningsintervallet med någon minut.

Vattenytan fylls av spån som sakta driver med vinden till följande brygga. Nu kommer det inte in mera än ca 4 liter i timmen.

En stor del av tiden ombord går till att sitta och fundera. Nu skulle det gälla att få två ledningar till den nya solpanelen genom taket. Den gamla panelen hade bara en så hålet måste förstoras och tätas.

Trots en lång förberedandeprocess under vilken han hinner både äta medhavd lunch och dricka kaffe som kokats ombord lyckas han med borren åstadkomma skada på rufftakets målning. Det märker han först när han kommer hem och ser på bilderna. Oroväckande!

Under tiden märker han också att pumpningsintervallerna inte är konstanta utan varierar. Medeltalet börjar närma sig 10 min, alltså 6 ggr i timmen.

Till planerna hör nu att hålla paus från båten en dag och komma tillbaks onsdag morgon med Ville som skall titta till motorn och se varför den inte stannar med nyckeln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: