I en handvändning blev det vinter innan Freja kunde flyttas till Sjundeå. Förfärad studerar pensionären väderkartorna som utlovar ymnigt snöfall. Träff med hamnchef Johan i hemhamnen som ger alternativ till placering.

Ingen båt i sjön.

Efter ett utdraget hopande och roende med Eero i Kuggom, Johan i Sjundeå, Jonas i Sibbo och till slut chauffören Stefan blir det så att Freja får bli i Kuggom tills vidare.

Snöfallet var just så ymnigt som utlovats och ett besök till i Sjundeå ger vid handen att det kan bli svårt att få Freja dit då hamnområdet är oplogat. När beslutet har tagits att stanna i Kuggom meddelar Johan att plogning har ordnats. Och då Stefan kontaktas har han redan bokat bord ett annat uppdrag åt sig.

Torsdag 14.1.

Tidigt iväg till Kuggom. Där sjuder av aktivitet redan på morgonen. Snart kommer också Stefan med kranbilen.

Först skall Ertsis Scylla flyttas, den står nämligen framför porten. Båten rätas upp med hjälp av kranbilen innan Johan kommer med traktor för att släpa den till ett ställe där den är mindre i vägen.

Inne i hallen har båtarna ordnats i rad. Först ut är Gustavs kustkryssare.

Den släpas först ur hallen med hjälp av handkraft och kranbil och lyfts sedan till sitt förvaringsställe utanför hallen.

Följande i tur är Freja. Samma procedur.

Freja placeras bredvid Gustavs Marabu. Ägarna inleder genast intäckningen. Pensionären har skaffat en däcksställning från Biltema som han försöker montera.

Härpå kommer Jarkkos båt ut i det fria. Den lyfts bredvid Freja. Simos båt står på trailer och släpas ut med traktor. Sedan börjar hallen fyllas med motorbåtar som skall renoveras under vårterminen.

Frejas snåla ägare packar in henne i den gamla slitna men ljusa presenningen som tjänat i många år. Några mindre tillförs och allting lindas in med rep, snören och gummiband.

När pensionären kör hemåt visar bilens termometer -20 grader. Det har varit en intensiv dag. Nu har vintern äntligen kommit och skidsäsongen kan inledas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: