På grund av rådande omständigheter blir det knappast några fler seglatser, så vi besluter oss för en dagsseglats då vädret ändå är gynnsamt. Det här blir delägaren Evas första och sista tur denna säsong.

Lyckligtvis är även vindarna gynnsamma, först inga alls, den första timmen för motor, men sedan börjar några fläktar från ost göra sig gällande.

Segel hissas, framfarten först modest, kring 2 knop, men gradvis ökar vinden så vi går över 3 innan vi når dagens mål, Porsö, fager funnen.

Landningen lyckas trots att farten håller på att ta slut innan skepparen kan stiga iland. Ingen annan vid bryggan, men Kari’s mast kan skönjas i andra ändan av sundet. Han har flyttat på sig sedan igår.

Vi inmundigar medhavd lunch på bänken vid klippan. Snart lättar vi ankar och försöker nå Kari via sundet, men det visar sig vara alltför grunt. Via facebook får vi veta att han gått den yttre vägen runt Ryssklobben eller Porsöklobben som det står på kortet.

Plötsligt drar sig skepparen till minnes att han föresatt sig att ta ett dopp vid Porsö. Från tanke till handling; motorn på fritt, kläderna av, simstegen i. Plums åker skepparens lekamen i böljan och kommer nästan lika fort upp längs stegen. En snabbtorkning, kläderna på och seglen i topp.

Återfärden blir en sträckbog i laber bris medan vi lyssnar på några avsnitt av SR:s sommarpratare. Väl framme avlägsnas ytterligare prylar från båten för vinterförvaring i stugan. Upptagning och transport till Kuggom skall gå av stapeln om en vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: