Vi är först iväg. 7.20 på morgon. Med bara genuan till Jungfrusund, sedan hissar vi den revade storen och sträcker förbi Högsåra i ilfart. Vinden är byig och kursen kastar 45 grader av och an. Efter Järngrynnan kan vi segla med öppen psalmbok och loggar 8 knop. En Inferno (segelbåt) är framför oss men vi tar in på den.

Vågor ser alltid snälla ut på bild.
Ibland kommer större båtar emot.
iPad’en får fungera som plotter.

Vi tar faret förbi Gunnarsörarna. Före Stora Skogsskär seglar vi om Infernon. Freja går som aldrig förr! Vi kommer mot Hangö gästhamn i halsbrytande hastighet. Jag går i lä bakom Drottningskobben för att ta ned storen. Kobben ger inte mycket skydd, men Micko får ned seglet. Snabbt slarvbeslår han trasan innan vi kör in i hamnen där vinden ligger på. Litande på turen styr jag längst in närmast land, och där finns plats. En vänlig man tar emot förtöjningslinan. De stora båtarna vågar inte komma så nära bryggfästet, de är rädda för att det är för grunt, men ekolodet visar 2 meter.

Mikael Kilpi kommer och beundrar Freja. Det är inte många som förmår uppskatta gamla träbåtar längre. Hans L28:a har inte varit i sjön på många år. Micko mönstrar av och jag går i bastun.

Frejas delägare kommer och granskar båten. Renoveringen får godkänt, men det ännu ogjorda läggs också märke till..

Jag blir att vänta på följande gast, Ulle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: