Man hade börjat vänja sig vid värmeböljan när vädret kastade om totalt. Ett extra dygn i Nagu gjorde gott för trötta knän. Dessutom hann jag umgås med släkten:

Vi går ut och äter tillsammans innan Gusse och Jonna kör hem och Jakob med familj gör sig hemmastadda ombord på Darling Lily.

Jag är allena på Freja i väntan på ny gast. Det regnar hela dagen och när kvällen kommer går jag tidigt till sängs och sover gott ända till klockan 4. Eftersom regeln inte tillåter kaffe förrän klockan 6 lyssnar jag till musik. Efter morgonkaffet pysslar jag ombord, försöker förgäves täta läckande gluggar, drar ett extra snöre mellan mantågsstöttorna och petar in en laddningssladd i solpanelens laddningskontrollpanel.

Darling Lily åker iväg med Jakob och hans flickor. De siktar på NJK:s Kråkskär. Efter en stund kommer Eva med Micko. Det är ett tillfälligt uppehåll i regnandet. Vi äter en Skagensmörgås på närmsta utskänkningsställe och åker iväg. Oväder utlovas trots att det ännu är lugnt.

När vi kommer ut i faret söderom Kirjais ökar vinden gradvis. Lyckligtvis har vi färdigt revade segel sedan tidigare. Innan vi kommer till Guldkrona börjar det regna, och när vi gjort en lyckad landning mellan två skyddande större och högre båtar öser regnet och viner vinden. Det blir fisk och potatis till middag..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: