Natten på Jurmo, Åland är besvärlig. Det gungar och fallen slår mot masten. Sömnen vill inte infinna sig. Det blir ändå någon timme i Morphei armar innan morgonen gryr.

Vi åker iväg efter morgonbestyren i en väst-sydvästlig vind som gradvis ökar. Först för bara genua, men när vinden, liksom vår kurs, vrider mot sydlig hissar vi den revade storen.

Då vindstyrkan ytterligare ökar rullar jag in lite av genuan för att få en bekvämare gång. Efter dryga sex timmars segling, igen med medelhastighet över 5 knop och max över 7, anländer vi till Nagu välfyllda hamn tidigt på eftermiddagen. En kille i gummibåt anvisar oss en plats i det förnyade bryggsystemet. Kimi mönstrar av och åker hem.

Jag kontaktar Atte som kommer efter mig över viken i sin snipa. Det blir en trevlig kväll hos Bodil och Atte i deras sommaridyll under ständig utveckling. Atte kör mig tillbaka till gästhamnen före midnatt.

Följande morgon gryr i klart solsken. Mina tidiga försök att ta en morgondusch innan alla andra vaknar misslyckas. Fel kod, jag känner mig vilse i denna hamn, i denna värld, där allting sker digitalt.

Jag surfar en stund på nätet ombord. Solen går i moln och det börjar regna. Bastun stängs för städning kl. 11, jag går dit strax före. Inte heller nu funkar mina koder, men jag smiter in med en som har de rätta siffrorna. Skönt med bastu! Dagen till ära byter jag till rena kalsonger.

Nagu hamn är inte som någon vanlig etapphamn. Hit kommer man för att visa upp sig, sin fina båt, sin vackra hustru/man och sina välartade barn och husdjur. Stranden är fylld med kiosker som säljer märkeskläder och andra prylar. Restauranger och andra utskänkningsställen finns i överflöd.

Vad gör jag då här? Jo, det var lätt för Kimi att ta bussen hem. Följande gast, Micko, kan ta sig hit behändigt. Och, framförallt, jag hade en möjlighet att träffa Bodil och Atte. Dessutom är det skönt att ligga ombord, lyssna till regnet på rufftaket och vila det ansträngda knät.

Genom att studera var regnet droppar in får jag ett tillfälle att täta. Ett fönster, en glugg som jag tätat redan två gånger släpper fortfarande in någon droppe. Jag får göra ett nytt försök när det är torrt. Om jag minns..

Jag får ett samtal av kusin Jonna. Det visar sig att hon och Gusse nyss anlöpt. Jag besöker Darling Lilly och de kommer att bese Freja. De skall byta besättning så att kusin Jakob kommer med familj för att fortsätta. Vi besluter oss för att gå ut att äta tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: