Morgondopp i fager miljö. Det visar sig att potten är en havsvik.

Idag är det lugnt på Rummelgrundet, förutom de aggressiva måsarna. Ett ytterligare lager lack, också på de delar som inte renskrapats, som ruffluckan och rorkulten. Det får bli det sista trots att Johan ville ha ännu en mellanslipning och ett par lager. Jag kan ju inte tillbringa hela sommaren på Rummelgrundet!

Jag får tag på Eero Ranta om hur Freja skall transporteras till Kuggom. Vi kom till att det är bäst att ta upp henne på sin bock i Sjundeå och köra henne till Kuggom med lastbil. Johan Lindholm från Sjundeå båtklubb intygar att det finns plats för Freja både för kortare och längre tid.

Christian kommer av och an för att pyssla med sin haj. Den skall inte i sjön denna sommar. Han har också studerat på Kuggom.

Jag småpysslar runt Freja medan lacket torkar. Plockar ihop prylar. Försöker än en gång skura bort det bruna ovanom vattenlinjen. Det blir bättre om ej bra. Jag bryr mig inte om att måla friborden i år.

Jag har en åra som jag håller i luften när jag rör mig utanför skjulet. För att parera måsar. Får se vad de tycker när Freja skall sjösättas.

Årorna ger mig stickor i händerna varje gång jag rör dem.

Brandsläckaren får följa med iland. Jag får den granskad på Navitek, gratis för att jag har båten försäkrad i Pohjola.

Varför vaknar jag mitt i natten trots att det är tyst och fridsamt i min stuga? Idag äter jag frukost på caféet men mitt bankkort fungerar inte när jag skall betala. Jag lovar lyfta kontanter. Också det vållar svårigheter. lyckat inte förrän det tredje försöket.

På Rummelgrundet blir det jäktigt, trallarna läggs på plats, målartape avlägsnas, fönsterramarna skruvas fast, rep och linor hissas ombord, kojerna anbringas, olje- och kylarvätskenivån kollas, däcket sopas, spinnakerbommen lyfts ombord o.s.v.

En massa beslag skall anbringas. Svårt att minnas var. Jag hittar inte gångjärnen till ruffdörrarna. Ringer Johan. Han säger sig inte ha gömt dem. De återfinns så småningom i verktygslådan. Dit jag har satt dem.

Inga lämpliga skruvar hittas. Det får bli till morgondagen. Kanske någon kan hjälpa?

Till slut startas motorn. Det lyckas!

Christian kommer igen av och an. Vi åker samtidigt iväg.

De ringer från JTB-MARIN och meddelar att Maritim inte har den gasspis jag beställt. Jag åker dit och ser vad de har. Jag tar en hälften billigare som inte är upphängd. Och en påse skruvar till dörren. Bankkortet fungerar igen inte. Bara kontaktlöst. Men eftersom den störsts summan är 50 € får den tas flere gånger.

Tiden börjar ta slut. Att sköta en gammal träbåt är heltidsarbete. Det känns som om man aldrig hann göra något ordentligt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: