Dags att checka ut från Jugend. Bilen packas full. Kör till Mekonomen efter gasspisen. Metallskrot. Försöker få tag på någon från JTB-MARIN utan att lyckas. Följande mål är båtvarvet där slipmaskin avhämtas. Härefter följer en roddtur till Rummelgrundet. Måsarna anfaller igen. Ena åran får upprest fungera som motvärn. Också då jag går efter ett ämbar vatten att skvätta inombords.

Så börjar slipandet. Det skall slipas ordentligt säger Johan. Början är svår. Det blir för mycket i sargkanten. Den får slipas för hand.

Tuomas kommer med buss. Jag dirigerar honom till båtvarvet, tänkte att han skulle få ta hand om masten som är upphissad i båtskjulstaket ovanför en massa ännu inte sjösatta båtar. Jag tar mig också dit och med förenade krafter lyckas Fredrik, Johan, Tuomas, jag och en okänd man få ner den och ut på gården.

Jag sätter Tuomas i arbete och tar mig tillbaka till Rummelgrundet.

När jag har slipat allt är jag missnöjd och slipar en gång till. Fortfarande är ytan inte vad Johan eftertraktade, men det får duga för mig. Jag är trött och skall snart flytta. Innan dess drar jag över ett lager lack och iväg mot båtvarvet.

Tuomas är färdig med lackandet. I nya varvsbyggnaden håller Jyrki Järvilehto (J.J.Lehto) på att fixa med sin Riva. Eller egentligen dess trailer.

Tuomas får åka hem med J.J. som skall norrut via Kokkola.

Jag åker till JTB Marin och får äntligen tag på en människa som vet något. Jag beställer en ny spis. Den skall komma ännu denna vecka.

Därefter till Svanen Camping där jag hyrt en stuga. Först ett dopp i dammen. Badstegen är lös och livsfarlig så jag går i från kanotrampen.

Ett gäng ynglingar festar ljudligt vid grillplatsen utanför min stuga. Jag klagar på dem och badstegen hos personalen. ( Typisk sur pensionär, jag alltså) Pojkarna har lovat gå om ett par timmar. Det gör de, och i stället kommer kanotföreningens styrelse. De är inte lika högljudda.

Trött efter dagens mödor ser jag på Youtube- filmer upplagda av folk som seglar eller utrustar sina båtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: