Morgondopp och farväl till Svanen camping. Sedan iväg till Rummelgrundet via varvet.
Ut i solen. Fredrik och jag får sköta allt på tu man hand. Att vinscha ut 3,5 ton båt duger som dagens gymträning.
Jag får sitta ombord medan Fredrik försöker få båten att röra på sig.
De aggressiva måsarna lugnar sig så småningom, men vill ha full koll på läget.
Så småningom började båten röra på sig och rulla ned mot havet.
Fredrik ger råd från Rummelgrundet medan Freja sitter inkilad mellan bockens sidobalkar. Efter flera försök att backa loss bräcker vi sönder det extra stöd jag skruvat fast. Till slut kommer vi loss och jag för den ganska grovt läckande båten till en boj utanför segelföreningen. Fredrik kommer efter mig med jollen och vi baxar in bocken i skjulet. Sedan kör jag Freja till båtvarvet, fortfarande läckande.
Tuomas Rounakari, Korpiklaanis violinist, schaman, fågelkännare, filosof och seglare kommer för att hjälpa med resningen av masten. Dessutom har han lackat den och nu fortsätter han med bommen.
Freja flyter. Sommaren kan börja. Och det gör den, solen gassar hela dagen. Efter att ha jobbat inne i skjulet hela veckan märker jag att solen faktiskt värmer.

Det har varit en så händelserik dag att jag inte hinner notera allt. Nu står jag i beråd att tillbringa min första natt ombord. Dörrarna är ännu inte fastskruvade, gångjärnen måste flyttas pga att skottet fått ett nytt skikt. Jag hänger ett draperi och en regnrock framför öppningen. Det lär skall regna på morgonen..

Ett svar till “I plurret”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: