..äntligen av till Jakobstad. Knäet ömmar under bilfärden, men några pauser lättar på plågorna. En Burana 600 också. Jag kodar in till Jugend och efter ännu en kodning får jag nycklarna till rummet jag har bokat. Det är tyst, jag varken ser eller hör någon annan på härbärget. Rummet är spartanskt men billigt. Provianteringen sker i City-market som ligger alldeles intill. Svårt att somna, men slutligen.

Nästa morgon en videokonferens med fysioterapeuten på Jorv. Nya övningar som jag lovar att utföra när jag blivit klar med båten. Sedan iväg till varvet. Efter morjens åt Fredrik uppsöks Johan i sin bod. En låda med mahognybets, blymönja och en roller blir bytet. Samt förhållningsregler gällande appliceringen.

Följande etappmål blir givetvis Rummelgrund som nås med hjälp av en liten glasfiberjulle som sett bättre dagar.

Johan har lagt en ny yta på ruffväggarna. (jag kan inte hitta någon riktig benämning, ett skott?) Min uppgift är att betsa två gånger och sedan lacka åtminstone 8 varv. Medan betsen torkar hinner jag måla blymönja på den barskrapade delen av kölen och slipa en stor del av resten. Som vanligt har jag inte med mig tillräckligt med skyddsutrustning utan är röd av giftfärg från topp till tå. Ett begagnat andningsskydd hjälper föga.

Redan en omgång bets ger djup.

Man skulle önska att allt blev färdigt så fort som möjligt. Men kvalitet tar tid. Det gäller alltså att ge sig till tåls. Än en gång..

När jag torkar mig efter duschen på Jugend blir handduken röd. Jag byter försynt till en ren. Vita handdukar är opraktiska.

Följande dag: Morgonkaffe kl. 6 som vanligt, därpå gymnastik och frukost. Klockan lite över 8 står jag och väntar på att någon skall dyka upp på varvet. Johan kommer först och jag tar ett par burkar lack och en pensel från hans butik. Ännu en burk Ettan för säkerhets skull (inte snus utan tätningsmassa) Fredrik kommer med till Rummelgrund, han skall lacka masten till en haj.

Man kan slinka in genom en springa fast man borde ha nyckeln.

Freja börjar torka och spricka, det gäller att inte släppa in för mycket sol och vind.

Dagens arbetspass inleds med att slipa lite mera på kölen (alldeles för lite) och sedan stryka blymönja på de bara ställena.

Lackandet är ändå huvuduppgiften. Omgång 1 av 8-9. Ännu blir ytan inte särskilt glansig. Proceduren går relativt snabbt, färdig kl. 12. Ännu kan man inte avsluta dagen, det blir att ta sig an dörrar och trallar. De slipas upp och lackas en gång på undersidan (onödigt kanske).

I morgon blir det översidan om ork och tid finns.

Det börjar nu stå klart att arbetet inte blir färdigt denna vecka. En vecka till måste nog reserveras. Ett billigare boende reserveras för nästa vecka, men de öppnar inte förrän den 1.6. så det får väl bli Jugend till dess.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: