Vanliga vardagar varje vecka. Rapporter från Jakobstad ger vid handen att framsteg gällande iståndsättningen av Freja sker. Till den grad att skepparen själv kan ta vid. Restriktionerna lättar gradvis, Jugend tar emot gäster. Gamla, pålitliga, beprövade gästhem Jugend. Alla försök att via Booking hitta billiga alternativ strandar. Inga kontaktuppgifter, betala först och se sedan. Ett dygns avbokningstid, sedan är det förkylt. Svanen har stängt, likaså Westerlunds Inn. Men till Jugend kan man ringa och beställa rum samt betala när man checkar ut!

Ovan några försök att avbilda fåglar direkt på iPad med Apples Pencil. Fågelkännedomen är svag, i varje fall i jämförelse med Tuomas. Lars Jonssons ”Fåglar i Europa” har fått stå som exempel. Att rita av tusentals fåglar och förse dem med kommentarer är en bragd!

Ett besök på släktens sommarparadis lättar upp. Att ha fått tillbringa sin barndoms somrar där som sin generations äldsta har varit en lycka. På grund av att stället är en liten holme med begränsad yta och byggrättighet samt att släkten har blivit mycket större sedan farfar och farmor köpte stället på 1940-talet är det nu tid att låta kommande generationer ta över.

En av dessa otaliga utmaningar på facebook. Först var det skivalbum och nu är det böcker. Försöker gå igenom dem som finns i bokhyllan, hemma och på stugan. De borde begränsas till 7 st. Det finns ju fast hur mycket. Svårt att rangordna. Många odödliga verk med tänkvärda tankar.

Alla försök att själv åstadkomma något kvalitativt går i stöpet. Varje gång samma sak: Nästa blogginlägg skall vara djupt och genomtänkt. Men slutresultatet är ändå någonting snabbt nedskrivet och oöverlagt.

Snart stundar dock hoppeligen tiden för denna bloggs huvudmotiv: Min Seglats. Må jag inte drabbas av Covid-19 eller dratta omkull och lemlästa mig ytterligare!

Beslöt tidigarelägga avfärden till Jakobstad med en dag. För att vara på plats måndag morgon. Ivrig!

Såg en film om Jaco Pastorius. En gudabenådad musiker. Varför dör de så unga? Som om de riktigt begåvade inte stod ut.

Det normala leder ingen vart. Vi invaggas i en falsk trygghetskänsla då vi gör vad som förväntas av oss. Normativa handlingsmönster tar död på kreativiteten. Ett ständigt ifrågasättande kan leda till förändring.

Det nya normala?

Försök själv rita med Apple Pencil direkt på iPad:en!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: