Man svävar i ovetskap. De sociala medierna har en tid redan översvämmats av bilder på sjösättning av båtar. Johan har inlett arbetet på Freja, men oljan måste suga in ordentligt innan han kan fortsätta. Själv har jag svårt att hålla mig i skinnet och vänta. En tur till Jakobstad börjar dyka upp i dagdrömmarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Problemet är att jag är konvalescent, nästan hör till riskgruppen, inte borde anlita allmänna fortskaffningsmedel, inte borde ta in på hotell och kanske inte kliva upp och ned för båtar i torrdocka. Men att bara sitta hemma och vänta tär på tålamodet..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ny kamera har beställts på nätet. Offer för reklam på sociala medier. Telefonen tar bra bilder och systemkameran som utbyttes mot en målning fungerar också (se ovan). Ett behov av en kamera däremellan finns för att ersätta den som råkade trilla i Kielkanalen. (se avsnittet Vad hände? i bloggen 2016) Den var dessutom sambons. Så den som nu borde komma via ett bud skulle då tillfalla sambon med nyttjanderätt för undertecknad.

Enligt spårningen borde kameran ha anlänt idag kl. 9. Klockan är nu 10. Efter mitt försök att ta reda på var försändelsen befinner sig har säkert budet blivit konfyst och återvänt till utgångspunkten. Det är lätt att gå vilse i nätdjungeln för en pensionär..

9 PM. Det är visst på kvällen. Gäller alltså att vänta. Vidrigt att vänta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har laddat ned ”Thoughts, Tips, Techniques and Tactics for Singlehanded Sailing” av Andrew Evans från gruppen ”Singel Handed Sailing” på Facebook. Mycket amerikansk, själv verkar han mest göra dagsresor, men citerar seglare som seglar längre. Endel tips är beaktansvärda medan andra är självklara. Att läsa får en i varje fall att längta ut på havet. Liksom alla bloggar, trots att flertalet ligger i karantän i någon gudsförgäten hamn.

Jag följer kyria6mr på Instagram och ser med avundsjuka hur detaljerat och noga han renoverar sin 6a. Det får mig att längta till Freja på Rummelgrund trots att jag inte har de färdigheter som Kyrias ägare besitter. Eller Kyrias besittare äger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det är svårt att motionera med ett ben som opererades för tvåochenhalv månad sedan. Varje överslag känns. Den lånade konditionscykeln på balkongen är räddningen. 10 km trampning per dag i rask takt till att börja med går bra, men att röra sig i terräng blir genast svårare. I synnerhet nedför. Fysioterapeutens övningar utövas med stor nit varje morgon, utökat med några personliga tillskott. Som armpress t.ex.

Det gäller att inte förivra sig. Enligt föreskrifterna kryckor 8-12 veckor (dem slängde jag genast vecka 8), efter 12 veckor (jag är nu i den 11:te) simning, hukövningar utan vikt, gradvis med större vikter, 16:de veckan joggning, och först efter 6 månader (1. september) hopp, kraftiga studsar och grenar som kräver flinkhet och riktningsändringar. Jag måste alltså ta det lugnt under seglingssäsongen för att vara i form till skidsäsongen.

Om det blir någon..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: