Jag skadade alltså mitt ben och får finna mig i att gå på kryckor ett par månader. Jag kan inte delta i skidträningar och -tävlingar eller andra evenemang. Som av en ödets nyck kan ingen annan göra det heller emedan allt är stängt. P.g.a. min skada skall jag helst stanna hemma och inte röra mig så mycket och då anmodas resten av planetens befolkning att följa mitt exempel!

Azalea

Jag målar blommor. Däremellan försöker jag komma underfund med mitt klaver, tangentinstrument, keyboard, elorgel eller vad man nu vill kalla det.

Jag googlar dem, blommorna, vet sällan vad de heter. Reklam för någon blomsterhandel.

Vad kan man säga som inte redan är sagt flera gånger? Wovon man nicht sprechen kann darüber muss man schweigen. Sade redan Wittgenstein på sin tid. Han var en vis människa.

Nya rutiner utkristalliseras. Dagarna fortskrider. Tid för reflektion erbjuds.

Människor som är i farten råkar lättare ut för kommentarer av mindre aktiva medmänniskor. I synnerhet om de misslyckas blir de offer för omgivningens ”vad var det jag sade!”. Det är som om folk satt och väntade på att någonting galet skall hända så de får orsak att kommentera. Inte för att beklaga det skedda utan för att framföra sin egen förträfflighet och försiktighet, som tar sig utryck i att inte utsätta sig för någonting som kunde tänkas vara farligt.

Man bör ta chanser som erbjuds. Chansa på erbjudanden. När dagen kommit till sitt slut ångrar man förspillda chanser. Det är inte vad som gjorts som grämer mest utan det ogjorda. Handlingar som utförts som en konsekvens av misslyckanden, i stället för det eftertraktade, kan däremot vara desperata och mindre lyckade.

Bloggen heter ”minseglats”. I nuläget vet vi inte om vi kan segla i sommar. Landskapet Nyland är stängt och Freja ligger i Österbotten. Johan har ringt och sagt sig stå i beråd att inleda arbetet på båten, men nu är det kallare igen. Frågan är dessutom hur mycket han skall göra och hur mycket som skall lämnas åt mig till hösten. Svårt att säga när ingenting är klart. Undantagstillstånd gäller tills vidare..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: