..råder. Inget som det borde vara. Inget som planerat. Ingen idé att planera för en oviss framtid. Vi får vegetera i nuet.

Ett ras för hela mänskligheten. Ett virus som för hundra år sedan säkert inte hade medfört några specialåtgärder. Några flera åldringar dör, annars en seg influensa. Nu står jorden stilla. För att skona åldringarna.

En nödvändig väckarklocka för mänskligheten. I ett religiöst koncept skulle domedagsbasunerna ljuda. Märkligt få prelater har uttalat sig om Guds gissel. Kanske också prästerna blivit så sekulariserade att de hellre hjälper än fördömer. Bra så!

Årets enda medalj. Inget att hänga i julgranen, men såtillvida välkommen att placeringen uppnåddes genom att besegra tidigare svårslagna konkurrenter. De två som kom före var betydligt yngre och skulle enligt tidigare klassindelning ha åkt i en annan klass.

Hur som helst är också Masters-säsongen avbruten. Så till vida var det lämpligt att skada sig och vara konvalescent då ändå inget händer på någon front. Och hoppas på att framtiden för något bättre med sig. Kanske vi flyger mindre? Kanske vi brukar mindre energi?

Har vi alls lärt oss något?

Ett sätt att fördriva tiden är att sätta mera tid på matlagning. Sannas matkass hämtar hem ingredienser och recept.

Det finns tid att lyssna till och skapa musik. Mycket att utveckla då det gäller den egna förmågan. Det fanns aldrig ro att sätta sig in i den teoretiska delen, nej, direkt pang på rödbetan. Vilket fört med sig att inget verk behärskas från start till mål, endast improviserade fragment av det ena eller andra. Bruksanvisningen till tangentinstrumentet är alltför vidlyftig. Funktionernas mångfald oöverskådlig.

Däremellan måla utan mål. Klotta, kludda, låta slumpen avgöra. Till musik.

Näsan rinner. Är det Covid? Är det allergi? Svaghetskänsla..

Här är jag alltså instängd i mitt gamla pojkrum med min gamla mor i vårt gamla hus. Vår egen lägenhet råkar vara utsatt för stambyte. Skall vara färdig till maj. Såvida inget oförutsett inträffar…

Konvalescent efter operation (se föreg. inlägg). En olycka kommer sällan ensam.

Tvätta händerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: