Att i stället för att vegetera producera. Pensionärstillvaron blir lätt utan innehåll om man inte fyller den med någonting. Gärna ville man slå mynt, eller i alla fall hitta sysselsättningar som inte kostar så mycket. Som t.ex. detta att skriva blogg. Här får skrivandet stå för sysselsättningen, och då är det inte så viktigt huruvida det finns läsare eller inte. Men, det går inte att förneka, visst är det fint om det kommer ett meddelande att det är mycket trafik på bloggen, att det har kommit ett gillande, eller ännu hellre en kommentar, positiv eller negativ, kvittar lika. Hittills har det dock mest varit mamma som kommenterat..

Att en av Frejas tidigare ägare har läst bloggen och kommenterat är trevligt. Kommunikation är att föredra framom ensidig förkunnelse. Det visar sig att Johans, som bytt däcksduk på Freja, svärföräldrar tidigare har ägt båten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag beundrar Gunilla Malms krigsförklaring mot radiokanalen YLE Vega. Hon har absolut rätt i att programmen är undermåliga. Då jag seglade i svenska vatten lyssnade jag på P2 med stor behållning och ibland på P1:s sommarpratare. Jag fick då tipset att ladda ned Sveriges Radios app. Nu kan jag lyssna till kvalitetsprogram när jag vill!

El Bunu, Bunuel eller Måns Strömberg, som han egentligen heter, spelar omväxlande och bra musik i programmet Lux på söndagseftermiddagen i Vega, men hans mellansnack lämnar nog övrigt att önska. Samma haranger varje vecka…

Det hör väl till pensionärens vardag att ondgöra sig över företeelser i omgivningen.

Det här med att sova. I undersökning efter undersökning betonas vikten av att sova tillräckligt. Om man inte sover riskerar man att drabbas av diverse obehagliga konsekvenser. Hjärna, hjärtat och andra vitala organ far illa.

Jag skulle gärna sova. Jag har för det mesta all tid i världen att sova. Sällan behöver jag vaka sent eller stiga tidigt upp. Men jag sover sällan mera än ca 5 timmar per natt. Också om jag går tidigt till sängs, ca 10-tiden, vaknar jag på morgonnatten. Och tänker på hur illa det är för hälsan att inte sova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett svar till “Åstadkomma”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: