..10 m/s från nordväst när vi lämnar Tankar. Vi fick bada bastu med båtbyggare kvällen innan och känner oss renade. Den signifikanta våghöjden är betydande trots att vinden vänt under natten. Vi forsar fram för bara genua mot det inte faret där såväl sjögång som vind känns lättare.

Faret är smalt och stundvis undrar vi hur det är möjligt att hitta mellan alla stenar.

Vi klarar oss helskinnade trots ett par närapå-situationer.

När vi kommer till djuphamnsfaret in till Jakobstad styr vi upp mot Mässkär och hissar storseglet. Strax möter vi Fredrik som länsar emot. Vi fotar varandra..

Senare kommer deltagarna i tävlingen Mässkär runt emot. Vi hade gärna deltagit själva, med Freja eller som Fredriks gastar, men vi hann inte till starten.

På Mässkär är det lugnt. Vi möter vår justitieminister med hund i hamnen.

Vi går fram och presenterar oss, och har en givande pratstund. Hon kommer ännu ett varv senare på kvällen medan vi sitter på bryggan och intar förfriskningar. Trevligt!

Kvällen är vacker, men solen går ner i moln. På morgonen vaknar vi till mulet och fuktigt väder. Efter morgonmålet kastar vi loss och sträcker mot Jakobstad.

När vi kommer till hamnen tar vi ned seglen och kör för motor till segelsällskapets hamn. När vi städat undan lånar vi cyklar och tar oss via båtvarvet till en hamburgerrestaurang. Av Fredrik får vi veta att den Nordwind som byggts tidigare av Mikael Holmström i Sveaborg nu har köpts till Jakobstad.

Efter maten bekantar vi oss med den. Skojigt med två likadana på orten tycker Fredrik.

Medan vi väntar på tågbussen viker vi undan seglen. Slutseglat för i år..

Ett svar till “Det blåser..”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: