..för att nå Tankar. Eller egentligen hade vi tänkt att vi skulle komma längre.

Tuomas har seglat in Freja så långt in i Kokkola det går innan broarna kommer emot. Österbottens bäst skyddade hamn skryter han.

Nu skall Kimi och jag segla tillbaka till Jeppis via exotiska ställen. Hade vi tänkt. Vi hissar seglen utanför GSF:s paviljong och stävar till havs. Men när vi kommer ut ökar vinden gradvis och snart märker vi att vi borde ta in ett rev. I stället tar vi ner storen och fortsätter med bara genuan. Och lite hjälp av motorn för att få höjd. Tankar ligger igen lägligt. Vi går in i viken och lägger till långsides.

Här inne verkar allt lugnare. Vi går genast till kyrkan.

Därefter strosar vi i naturen och plockar bär som vi inmundigar. En del av dem är ätliga, t.ex. blåbär och havtorn.

Havtorn finns det mycket av. De lär vara mycket vitaminrika.

Hönsbär är en ny bekantskap som inte smakar mycket.

Vyerna är magnifika. Det verkar som om seglatserna i Kvarken inte skiljer sig mycket från dem i Skärgårdshavet; man finner sig ständigt på samma platser.

Fyrar är alltid fyrar. Tankar, som engång varit Finlands ljusstarkaste fyr och som har förorsakat massdöd bland fåglar som blivit bländade och flugit på byggnaden, har numera ett mycket anspråkslöst sken.

Ett fotografi taget efter midnatt under ett besök i buskaget visar fyrljuset som en liten prick som överträffas av gatubelysningen.

Vi vaknar till regn. Prognosen lovar hård motvind. I morgon skall vinden vända. Vi beslutar att stanna. Fisksoppa intas på den lokala krogen.

Vi siktar in oss på en bastukväll medan vi löser korsord och sudoku ombord. Rätt mysigt även det..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: