Åker iväg från Kåge på morgonen i lätt nordostlig vind som sakta ökar.

Också idag kommer en segelbåt emot.

Som mål har jag Bureå, men vi fräser fram i 6-7 knop och målet passeras redan 13-tiden så jag fortsätter till Bjuröklubb, ett gammalt fiskarsamhälle och fyrläge.

Fyren byggdes 1859 och var bemannad fram till 1970.

Den ligger högt uppe på en klippa, klubben, som en gång saknat landkontakt men efter landhöjningen blivit en del av fastlandet.

Utsikten är magnifik! Här finns ett cafe, ett kapell och en bastu. I hamnen ligger en Linjett 32-a, byggd på Rosättra varv liksom Freja. Där bor en man som legat här i 3 dygn. Han håller på att dyka till en av de många vraken som finns kring ön. Han har reserverat bastun, jag eldar den medan han dyker med sina kumpaner.

  • Då de inte kommer går jag att bada själv, men då kommer en familj med två barn och en burdus herreman som jag först trodde var mannen i båten för han liknade, men det var tydligen en man som hade stuga i närheten. De är försedda med baddräkt, jag skyler mig med handduken så gott jag kan. Jag kommer inte underfund med vem som har bokat och när, så jag tar ett dopp och försvinner till båten och gör mig klar för nattläger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: