men lugnt ombord och på varvet. Jag småpysslar och fejar. Fredrik bjuder på kaffe både på morgon och eftermiddag. Tuomas ringer och säger sig vara på väg till varvet med sin fru. De sitter en stund i Freja och njuter av stämningen trots att inredningen är på hälft. Därpå går vi alla och beundrar Fredriks nybygge.

Tuomas med fru är imponerade och fantiserar om att segla med den. Deras intresse av Freja är fortfarande höljt i dunkel. Vi talar nog om seglatser, men såväl finansiella som arbetsinsatser kommer inte på tal. Annat än att Tuomas konstaterar att vårrustningen gick så snabbt att han inte hann med.

Jag slipar förstrött på peket, förluckan och skjutluckans garage tills jag inte orkar längre utan går till Fredrik efter lack. Planlöst penslar jag runt, bogsprötet som jag preparerat ordentligt blir bra, resten hastverk. Nästa år gör jag allting ordentligt har blivit mitt mantra.

Dags att åka till härbärget. Jag betalar för min vistelse och går tidigt att lägga mig. Sömnen vill ändå inte infinna sig genast då sonen i huset har bestämt sig för att köra moped utanför mitt fönster. Han får tydligen inte ge sig ut på allmän gata ännu utan gasar på säkert en halv timme kring klockan 10 på kvällen.

Det regnar och blåser hela natten. Jag vaknar klockan fyra och söker upp lugnande musik på spotify. Någon sömn blir det nog inte längre.

Jag får lov att lämna mitt bagage på logementet medan jag är på varvet/båten.

Jag börjar rouda alla prylar jag haft på båtvarvets vind över vintern. Madrasser, segel, bord, flaggan, dynor, sprayhood, spirbom, gitarr, skot, fall, förtöjnings- och andra linor, flytvästar, mm, mm.

Jag gör sedan sällskap med Fredrik till Vegana, ett utmärkt matställe! Han har börjat hyvla på masten till Nordwind.

När vi återvänder blåser det ännu.

Det märks inte så mycket på sjön i den lilla viken, men ombord viner det och gnisslar. Boris’ fartyg Kajka ligger an på bryggan som klagar. Om Kajka kommer loss blir det mos av Freja, men det är nog ingen fara ännu.

Johan har lämnat räkning för däcksarbetet, den håller sig till rimliga gränser. Jag betalar omgående så är det gjort.

Freja ligger bra, än så länge ensam, förutom Kajka förstås. Jag sitter en stund ombord och njuter, kokar kaffe och kommer på att gasledningen borde bytas, lyssnar till radio och skriver blogg. Ännu ett varv runt varvet för att fota.

Mikas husvagnar på gården.

Nykonstruktion på gång.

En salongsbåt i ett tält.

Fortsatt blåst, regn o köld. Jag går och säger tack för denna gång åt Fredrik och promenerar till härbärget där jag byter om och sitter en stund. Sedan tågbussen till Bennäs och Pendolinon till Böle. Det har varit en lärorik och givande vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: