Så stundar då dagen. Johan och jag fäster allt vi hinner på däck, ventiler, knapar, värmarens skorsten, ankarkättingens rör, beslag. Jag tycker ändå att vi kan lämna onödiga skotskenor som jag inte använder.

Vi äter på Pavis. Långt A inte som ESF:s Paven. Maten är god, stället är populärt bland Jakobstadsborna. Johan åker vidare på andra uppdrag medan Fredrik och jag ror till Rummelgrundet. Vi installerar ännu peket, bogsprötet, eller vad det nu skall kallas, förknapen och bogankaret. Med Christians hjälp vinschar vi sedan ut Freja ur skjulet.

Trots diverse mindre svårigheter går allting relativt smärtfritt.

Jag får äran att vara ombord när hon glider i. Det går lite ryckigt med sten på rälsen och besvärlig vinsch, men till slut är Freja i sitt rätta element.

Det kommer givetvis in vatten, men inte så någon sjunkningsrisk skulle föreligga. Det börjar blåsa.

Motorn startar snällt och jag kan backa bort från kälken. Jag förtöjer i en boj utanför segelsällskapet medan Fredrik ror ut efter mig. Vi ror tillbaka till Rummelgrund och flyttar kälken i skjulet och släcker och stänger efter oss. Christian skall på onsdagstävling.

Vi ror tillbaka til Freja, jag går ombord och Fredrik ror iland. Jag plockar upp honom från SSJ:s brygga och vi åker vidare till båtvarvet. Det strömmar fortfarande in vatten. Handpumpen funkar äntligen efter förra sommarens reparation. Också elpumpen är flitigt igång. Jag tar ett ämbar sågspån och för under båten. Medan vi går efter våra cyklar till Pavis tätar båten betydligt. Det hjälper alltid att myra!

Jag cyklar till härbärget där jag kastar mina söndriga jeans, badar bastu och duschar. Ett par killar som gör en artikel om vandrarhem till någon turisttidning fotar mig när jag står i bara badhandduken och tar en öl från kylskåpet.

Jag klär på mig rena kläder och cyklar tillbaka till Freja. Jag putsar och torkar lite och sätter mig sedan ner att skriva dessa rader. Det har varit en händelserik och givande dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: