05.50 tåget till Böle. Fast jag fortsätter till Helsingfors för att hinna få cykeln i ställningen i vagn 4. Till Bennäs. Ställningen är inte gjord för fullpackade utfärdscyklar. Lyckligtvis är jag först, så killen som stiger på i Dickursby får tränga in sin cykel bredvid. Det kommer ingen tredje cykel, det hade blivit besvärligt.

Det regnar i Helsingfors och det regnar i Bennäs. Det blir att dra på regnbyxorna och peda mot Jakobstad. Det känns som motlut fast det inte borde. Lite proviantering före incheckning på Westerlunds Inn.

En koll i fickan möter inte nyckelknippan, inte heller i väskan. Jag ringer hem för att fråga om den blivit i garagedörren, men strax därefter återfinns nyckarna i rockfickan under den gräns som regnbyxornas gummiband dragit. Snopet men skönt.

Konservlaxkalakukkon är torr och dålig. Resandehemmet tillhandahåller bara plastbestick. Cyklar till Alko och konstaterar punktering.

Härefter överläggning med Johan och Fredrik på varvet. Jag tar en burk blymönja och får hjälp med att fixa däcket. Också på cykeln alltså. Därpå rodd till Rummelgrund. Försynt slipande av bottnen. Mera fråga om att komma i rätt stämning. Träffar Thomas som jobbar på sin folkbåt. Vi sitter en stund och språkar i Freja innan jag ror iland.

Däcket är målat.

Bastu i härbärget. Finland spöar Ryssland i hockey-VM och kommer till final. Cocks segrar över Dicken och blir finska mästare i handboll för sjunde gången i följd. Bottas blir tvåa efter Hamilton i Monacos tidskval. Oliver Helander förlorar åt en est i spjutkarnevalen någonstans.

Nästa dag gryr molnfri. Efter morgonmål på härbärget bär det av till Rummelgrundet.

Christian är där och tipsar om Ulvöregattan i medlet av juli. Låter intressant, men kräver en hel del organiserande..

Här är Christians fina segelsnipa på Kummelskär.

Dagens arbete: grundning med blymönja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: