Sol efter en kall natt. Ännu två träningsdagar innan tävlingarna. Idag slalom. De sista möjligheterna att förbättra tekniken. För egen del går inte tipsen alltid hem, åken förblir som de varit. Under friåkningen kan nya läror testas, men i bana, i synnerhet under tävling, är alla nya rön som bortblåsta. Höften in, tyngd på ytterskidan. Vänta med trycket tills övergången är klar.

Några slalomåk visar att grunden finns, men åken måste finjusteras. Fortfarande för sen i branten. Men kom igenom alla åk, alltid oroväckande. Borde riskera mera. Vi filmar varandra och konstaterar att det ser ut som slow motion. I varje fall jämfört med world-cup åkarna som vi också analyserar.

Efter träningarna lunch i Panorama. Och en öl. Vi mötet Jukka och Jyrki från vår stuga. De har tagit det lugnt.

En shoppingtur följd av en terrängtur på 5 km. Heikki tar kontakt och vi bjuder på bastu och mat. Inte till Jukkas omedelbara glädje, men han ger med sig då det är så få gäster. Besöket är lyckat, Jyrki sällar sig till vårt sällskap och bjuder på Gammel Dansk. Vi bryter upp i god tid och lägger oss.

Den sjunde dagen..

..randas. Tävlingarna närmar sig. Idag den första officiella utannonserade träningen, storslalom. Fortfarande har det perfekta åket inte kommit. Videoupptagningarna är bedrövande att se på. Jag betraktar Toms jämförelser mellan Chris och Kristofferson på YouTube och konstaterar att våra åk inte ligger nära. Vi vet hur det skall gå till men klarar inte av det, se där pensionärens dilemma! Ändå försöker vi..

Jukka lät oss se hundvalparna han har i källaren:

De är fyra stycken och mamman tar väl hand om dem.

Storslalomträning med en växande åkarskara. Slutet av ett åk går av misstag superbt. Hålls lågt nere och låt benen spela! Därefter intar vi lunch och när vi kommer tillbaka har man byggt en rakare bana med guppar och gropar. Det går inte alls!

Seppo, Jaska o Rafu har sällat sig till vårt logement. Medan de går ut för att träna fixar vi våra skidor.

Vädret blir allt varmare. Knäna värker oavbrutet. Jag kör på Burana, Kricke Ketorin.

Vi går ut att äta hela gänget. Sedan bastu och slöa på rummet medan de övriga gästerna kalasar i matsalen. Men vi är ju idrottare..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: