Morgonen gryr med klart solsken. Efter morgondoppet och målet inväntas Tuomas. Otåligt väntande ringer jag för att få anländandet bekräftat. Vi har en pratstund med Fredrik innan vi åker iväg. Vinden är fortfarande kraftig, nu mera från väst. Vi inleder med bara genua men går stadigt över 6 knop ändå. Tuomas som inte seglat på ett par år njuter.

Jag beundrar landskapet som är olikt det jag är van vid. Stenrikare, liksom.

Vi samtalar så ivrigt att vi två gånger missar en prick och kör på grund. Den andra gången smäller det riktigt ordentligt, men vi fastnar inte.

Vi tar en gästplats vid GSF:s brygga, men vinden ligger rakt i sidan och Freja gungar och vrider sig. Vi går på kaffe till det snofsiga klubbhuset.

Tuomas ringer ett samtal och får nys om en båtplats som för tillfället är ledig. Vi flyttar Freja dit.

Det visar sig att hon hamnar i gott sällskap. Båtar byggda och ritade av Lage Sundfors och andra kända konstruktörer.

Jag följer Tuomas till centrum, får veta var järnvägsstationen är belägen och var han bor. En intressant person med musikaliska och andra färdigheter, bl.a. får jag intrycket att han har intresse och förmåga att ta hand om en träbåt. Jag lämnar Freja i hans vård och beställer tågbiljett hem tills i morgon bitti.

Innan jag lägger mig till kojs badar jag i segelföreningens fina bastu som Tuomas bokat åt mig med direkt utgång till simbryggan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: