Nångång på sena kvällen när jag redan slumrat in (i pausen av England -Tunisien) fick jag ett sms av Tuomas där han föreslog att han skulle komma till Jakobstad i morgon för att tillsammans med mig segla Freja till Kokkola. Eftersom regn och rusk utlovas för idag tyckte jag det var en bra ide’. Och när jag riktigt tänker efter är jag faktiskt lite trött efter det intensiva seglandet, en vilodag skulle sitta fint.

Efter morgondoppet och -målet rullade jag ut genuan, jag hade nämligen fått syn på ett skadat ställe under inseglatsen. Skadan låg dock så högt uppe att jag skulle vara tvungen att hala seglet.

Men nej, det rör sig inte. Fallet har kärvat någonstans. Jag misstänker att det rullat sig runt förstaget, det har det gjort förut. Jag ser en lång stege och frågar Fredrik om jag får låna den. Han ser tvivlande ut, men ger sitt lov. Och mycket riktigt, stegen når inte så högt att det skulle vara tryggt att arbeta från den.

Jag ställer tillbaka stegen och meddelar att det inte lyckas. Fredrik erbjuder sig att låta sig vinschas upp i masten. Eftersom han är betydligt yngre och lättare än jag tar jag tacksamt emot förslaget.

Men när han kommer till båten har det börjat ösregna, så vi besluter att skjuta på ärendet.

Jag promenerar till centrum. Det duggar lätt medan jag går, men när jag hittat till city öser det ned. Sökande kultur ger jag upp och viker in hos Niska för att få omväxling i dieten.

Följer ytterligare proviantering med tanke på Tuomos närvaro.

Regnet fortgår. Genomblöt tillbaka ombord, värmen på, skor, strumpor och jacka att hänga i närheten av utblåsningen.

Tur att jag hann täta gluggen innan det började regna!

Varför ser jag på fotboll från en ipad där ljudet försvinner med jämna mellanrum och bilden fryser? Inte har jag ju koll på lagen och de flesta matcherna har jag tippat fel..

Till kvällen klarnar det upp och Fredrik kommer och låter sig vinschas i masten för att fixa fockfallet som hade virat sig runt förstaget.

Han kom också med förslag hur man kunde förhindra att så sker.

Tänk att Senegal slog Polen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: