Bredskär – Kummelskär

Rulla ner till innehåll

Det första morgondoppet på länge. Fiskebåten akterom har försvunnit, i stället en bil med släpvagn. Jag måste ha sovit ändå men jag tyckte att jag hörde en bil. Ett äldre par lägger ut nät. De har en elsnurra.

Havet ligger spegelblankt.

Jag puttrar sakta genom den vackra skärgården. Den tyska plåtbåten som jag mötte igår har ankrat i lä av Bredskär.

Efter Replotbron börjar det blåsa lite. Jag hissar segel och kryssar några timmar mot den nordliga vinden. Ankomsten till mitt mål, Kummelskär blir sen på detta vis så det blir motor igen trots den stadiga Nordanvinden. Dagens pasta blir Carbonara.

Väl vid Kummelskär inser jag att jag är ensam igen. Trots utlovat cafe och bastu är allting låst och tillbommat. Inte en själ.

Den nordliga vinden fortsätter trots att det i natt utlovas hård sydlig vind. I båten fås ingen nätkontakt så det blir ingen fotboll ikväll. Lika gott, vila behövs inför morgondagens strapatser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: