Ur loggboken:

En orolig natt, därav senare start.

8.50 motorn igång

8.55 storseglet hissas, Nanni tyst!

9.40 för motor mot vind

10.00 segel igen

10.10 vinden är fortfarande kraftig, så jag funderar på att ta ned storen, men rullar i stället in genuan, gången blir genast lugnare..

10.35 vinden lättar, släpper ut genuan igen

10.50 genuan orolig i plattläns, rullar in igen..

11.00 gör ett försök att spira genuan, men det gungar så på fördäck p. g. a. gammal sjö att jag ger upp. Fan ta plattläns!

12.25 vinden ökar, tar ned storen

12:30 vi fortsätter för bara genuan

13.15 hissar storen igen – vinden avtar

16.10 ner med storen – vinden ökar

16.25 rullar in genuan och startar motorn inför Molpehällarna, men vinden ligger på och infarten är smal, jag ger upp och fortsätter. Söker snabbt upp en ny besökshamn i ”vierassatamat.fi”. Jag väljer Bredskär bredvid färjan. Släpper ut en flik av genuan, snart hela seglet.

17.30 förtöjer vid Bredskärs fiskehamn. Jag glömde igen att ta av mig säkerhetsselen. PRIVAT står det med stora bokstäver. Jag går att se om jag kunde få tag på någon att fråga.

Jag träffar en äldre dam utanför en sommarstuga. Hon kan inte hjälpa mig, men jag drar mig till minnes att det finns nummer man kan ringa till i besökshamnsboken. Där finns två nummer, damen rekommenderar ett av dem. En vänlig man ger mig tillstånd att stanna över natten. Besökshamnen är egentligen på andra sidan udden, men där finns ingen brygga och där ser stenigt ut.

– dagens maxfart 8.19 knop

– medelfart 4,96 knop

– distans 41,03 nm

Dagens middag blir Gnocchi (de har räckt till 4 måltider) med sweet and sour-sås samt TUNA.

Someuppdaterig och fotboll följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: