Efter att ha förlorat en dag med startlåset var jag tidigt iväg i morse. 6.50 hade jag duschat, ätit morgonmål och kastat loss. Morgonen var solig men snart blir det mulet, det kommer t.o.m. lite regn. En segelbåt syns i väster, den går norrut liksom jag.

Till lunch blir det Gnocchi con Pesto Rosso. Båten som verkade försvinna mot norr är plötsligt närmare igen. De har tagit ned seglen och står stilla. Dessa vatten är fulla med fiskebragder, man får köra slalom mellan flaggorna. Jag sätter på vhf:n och går så nära jag vågar utan att själv riskera att fastna. Jag ser att de är sysselsatta med att försöka komma loss, men de påkallar inte min uppmärksamhet så jag seglat vidare.

Bilden misslyckades, kameran fokuserade på bommen i stället för på katamaranen. Efter en stund ser jag att de hissat segel igen, men de får inte fatt mig. Kanske har de ett nät på släp?

En av fördelarna med att segla ”själv” är att man kan breda ut grejorna hur man vill. Jag märker ut min position med jämna mellanrum på översiktskorten. Jag siktar först mot Kaskö, men mot eftermiddagen då jag ser att det är 30 sjömil kvar väljer jag att gå mot Kilens hamn i Sideby. Vinden har ökat så jag håller fart mot bryggan för att inte driva undan. Fören tar lätt i den, som det visar sig, murkna bryggan.

En plankbit lossnar och jag undrar om förtöjningen håller i den kraftiga sidovinden. Skafferiet är sgs. tomt och jag börjar bli hungrig. Förväntansfull beger jag mig på promenad mot Sideby City. Inga människor syns till.

Kyrkans klocktorn ser imponerande ut

När jag kommer fram till bybutiken/cafe’et kl. 17.35 ser jag att de stängt 17.00.

De ser ut att ha det magert här.

Själva kyrkobyggnaden har man dock satsat på.

En gumma kommer emot med rollator. Vi hälsar kort på varandra.

Jag passerar en kiosk som nyss öppnat, kl 18. Där sitter en ung kille. Mopeden står uranför. Jag frågar om de har bröd. Det har de inte, jag ser bara glass och godis. En glass skulle sitta bra, jag frågar om han tar bankkort. Nej, det gör han inte. Det blir ingen glass.

På tillbakavägen går jag via Kilens hembygdsmuseums Restaurang.

De har också stängt kl. 17.

Tillbaka i hamnen löper en tysk plåtkryssare in.

Jag går för att på min bästa tyska fråga var de kommer ifrån och berättar att ”alles ist geschlossen”. De verkar inte förstå min tyska, så jag byter till engelska och får höra att de besökt ung. samma hamnar som jag. De frågar varifrån jag kommit, men Sjundeå kände de inte till fast de seglat längs finska sydkusten tidigare.

Alltnog, hungern är ännu inte mättad så jag tar vad som finns ombord.

Baked beans in tomato sauce. Organic och allt! Nedskjöld med den sista ölburken som fanns i pilsen.

Den första VM-matchen i fotboll såg jag slutet av.

5-0 för Ryssland mot Saudi-Arabien. Jag hade tippat 1-0 åt Saudierna. Det börjar dåligt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: