Vi skulle vara två, jag och min vän från Bagdad. Jag hade meddelat att jag åker med bussen som går kl.11 från Kampen i Helsingfors. Jag åkte utan Y. När jag textade honom för att fråga om han fått förhinder eller om det hade blivit ett missförstånd svarade han att han trodde vi skulle åka på lördag. Idag är fredag. Jag kollade vår whatsap-konversation, där stod fredag, perjantai, klo 11. Jag meddelade att kan inte hjälpas vi tar det en annan gång. Men nej, han ville med. Jag meddelade att följande buss går 12.30. Nej, den hinner han inte med. Han skulle komma med bussen som går 15.45. Jag åt på ABC och promenerade till båthamnen och började rusta på båten. Jag hade bett Y meddela när han var på bussen, men fick några förvirrande bilder från Kampen.

  • Och att bussen inte går. Bussen jag kom med gick till Hangö och den han skulle komma med till Ingå. Jag bad honom då fota skylten ovanför plattform 17. Det gjorde han.

Där stod att läsa att bussen går 15.45, alldeles som den skulle. Gå i den bussen textade jag, Y protesterade att den går till Kirkkonummi. Den går via Kyrkslätt. Tag den bussen! Nå, han tog den. Jag meddelade klockslaget när bussen beräknades vara vid Störsvik vägskäl och att jag skulle vara där och möta honom och stanna bussen. När jag kom till hållplatsen meddelade jag att jag var där. Då fick jag ett meddelande att han stigit av bussen. Var vet jag inte. Jag tappade fattningen och skrev på engelska:”This is hopeless! I told you to look out for me and not to leave the bus until you see me! I’ll stop the bus!” ”The bus gone. Sorry!” svarar han och meddelar att han tar sig tillbaka till Helsingfors. ”How?” frågar jag. ”Don’t worry” svarar han. Jag promenerar de tre kilometrarna tillbaka till båten och kastar loss. Det har blivit kväll men blåser ännu lite.

Kl. 7 dör vinden ut och jag tar bed seglen och fortsätter för motor. 20.30 kommer jag till Stora Fagerö. Där är bara en liten snurrebåt uppdragen på stranden och barn som leker. De åker säkert hem till kvällen, tänker jag. Men de har försvunnit in i skogen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: