På väg till båten för att fortsätta lacka bom och spirbom viker jag in på ABC för att ta med en take-away-kaffe och en glass. Problemet med kaffemuggens lock blir överhängande och till slut ohanterbart; kaffet rinner över rock och byxor. De får torka i vinden under lackandet. Till slut sköljer jag byxorna och hänger dem i masten på tork. Iklädd en engångs-overall fortsätter jag lackandet och polerar sedan insidan av båten. Till slut leder det ena till det andra, dvs allt skiter sig. Jag slänger halaren och tar på mig de fuktiga byxorna och åker till stugan för att elda bastu och tvätta kläderna. De får torka i bastun under natten.

IMG_3334

Nästa dag fyller jag bilen med båtattiraljer. Det är disigt och kallt. En lätt förkylning ligger på. I hamnen är det ännu råare och kallare. Jag har inte klätt mig tillräckligt varmt. Jag fryser. Sätter på värmen ombord, men det hjälper föga då jag skall vistas på däck för att fästa bommen. Pysslar ändå inombords med att placera kärl, bestick och andra prylar på sina platser.

IMG_3335

Nu är Freja snart segelklar. Kemdasset bör ännu hämtas i likhet med kläder för segling. Och proviant förstås. Men ho vet när vi kommer iväg..

Med åldern kommer insikt. Det är få förhållanden vi kan påverka. Hur vi än går till torgs och larmar går det ändå som det går. Nu skall det köpas jaktplan för tiotals miljarder medan barnsköterskorna kämpar med minimala löner. Hälsovården tas över av multinationella storbolag som knappast drivs av altruistiska skäl. Syd- och Nordkorea spelar upp fredsinitiativ och ledarna kan förmodligen tillsammans med  Trump bli kandidater för Nobels fredspris för att därefter igen vara i luven på varandra. Litteraturpriset delas förmodligen inte alls ut i år p.g.a. bristen av ständiga medlemmar i Akademien. Knäppskallar mejar ned folk med fordon, knivhugger och skjuter varandra.

I´d rather be sailing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: