fullsizeoutput_f67

Måste ut, spåret kallar. Detta är innehållet. I bakgrunden mammons tempel som bör undvikas som pesten! Den tid som oss beskärts är ändlig, låtom oss ta vara på den!

fullsizeoutput_f65

Välj väg väl. Oittans är ännu för nära, i Pirttibacka skall finnas en kaffestuga. I detta skede är tanken ännu att komma vidare, inte på hemfärden. Steget är lätt trots att föret är trögt p.g.a. nyfallen snö under natten.

Motion kan vara ett sätt att komma bort från den opåverkbara verkligheten som bara finns där. Glid efter glid, stakning efter stakning, sakta framåt ändå. Som segling men kräver ständig fysisk aktivitet. Annars blir man stående. Utom när det går nedför. Då går det alltid undan.

fullsizeoutput_f61

Det är måndag. Den i tanken hägrade kakaon (chokladen i Sverige) med sockermunk falnar bort. I en uppvärmd stuga sitter ett sällskap med medhavd varm dryck i termos. Trots att svetten har gjort tröjan våt går färden vidare. En omåkt tipsar att Oittans ligger närmare över Bodomträskets isar. Spåren är dock spridda, ojämna, insnöade eller ojämnt isiga. Efter försök att skida, skrinna, pulsa och parstaka uppnås den tidigare omåkta på nytt före Oittans där allting är öppet. Här vankas Tassakakao med syltmunk. De våta kläderna läggs på ryggstödet. Möjlighet till bastu med vakbad föreligger, men då inget medtagits får det bero. En annan gång kanske.

Den våta tröjan torkar inte. På med den igen och iväg. Ännu kvarstår 8,5 kilometer skidning till Kurängen. Slutsträckan går genom sandiga tunnlar och över trafikerade vägar. Nästa gång blir det att välja en bättre utgångspunkt, t.ex. Oittans, trots att vägen dit är längre.

fullsizeoutput_f60

Steget är inte längre lika lätt men det går ändå sakta framåt. Det har mulnat och börjat blåsa men ständig stakning håller ändå värmen uppe. Bilen i Kurängen nås utan fullständig genomklappning. Farten har varit anpassad till formen. Motion utan att tävlingsmomentet ingår är egentligen sundare. Några andra pensionärer blev ändå upphunna och passerade och ingen ung fräsare störde koncentrationen. De har väl sina jobb att sköta.

fullsizeoutput_f6a

Ett litet äventyr för att ge dagen innehåll. Ingenting speciellt, men ändå.

Inför längre skidturer borde man förse sig med ombyteskläder och handduk. En midjeväska med mineralvatten och en proteinstång var allt som kom med denna gång. Den kom väl till pass i Pörtbacka då kaféet var stängt…

På kvällen ännu tre timmar slalomträning i hemmabacken som ligger längre bort..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: