lämnar jag stöket för en stund och åker ut till stugan. Jag passar på när det hemska snövädret skall komma så att jag kan uppleva det i naturen. Jag trivs ypperligt med mig själv och vet inte riktigt vad jag skall säga åt mina medmänniskor. Om man föresätter sig att hålla sig till väsentligheter blir det inte mycket sagt.

fullsizeoutput_eae

Somnade i mossig grönska och vaknade i vitt. Att i gryningen sitta på utedasset och skåda ut på naturen, det kallar jag livskvalitet! En musskrämma som drivs av nätström har tillsvidare hållit mössen borta från mellantaket.

IMG_2829

Snön är fuktig och biter sig fast i trädstammarna. Så småningom tynger den tallgrenarna så de brister och orsakar problem. Bl.a. avbröts tågtrafiken på kustbanan igen för en tid.

Jag önskar jag kunde säga att jag doppat mig i skogstjärnen men det har jag inte. På morgonen och vid bastutider är det så mörkt att jag inte bryr mig om att gå dit. Får väl skaffa effektivare belysning..

fullsizeoutput_eaf

Mysigt att sitta inne i stugvärmen och titta ut. Jag lyssnar till radio och läser. TV:n ger ingen bild så jag letar efter program via datorn. Ser på något missat avsnitt av Saltön och på en engelsk film som jag nog sett tidigare. Det goda med att ha ett dåligt minne är att tidigare sedda filmer och lästa böcker alltid är som nya.

fullsizeoutput_eb1

Ved finns det tillräckligt av, och tar den slut är det bara att såga och hugga mera. Jag räknar med att det lilla jag använder varannan vecka inte medför någon större miljökatastrof. Det sprakar så hemtrevligt i brasan.

fullsizeoutput_eb0

Bastun slukar också en massa ved. Jag har en oljelampa i omklädningsrummet som jag tar med in i bastun. Handtaget blir hett efter en stund. När jag går ut tar jag lampan med bastuskopan. Den är av trä så den bränner inte. Annars har jag en batteridriven lampa som leder mig från stugan till bastun. I bastun lät det som om någon dunkade i väggen. Jag blev lite skrämd, men insåg snart att det var den tunga snön som damp ned på taket. Nederbörden hade övergått i regn.

IMG_2839

Under natten frös det på igen. Jag kom mig för att putsa bilfönstren innan jag lade mig. På morgonen låg det en isskorpa på biltaket. Jag städade undan och körde till båthamnen för att se hur Freja mådde. Jag lade till ytterligare en presenning.

Efter att ha ätit tio luncher på ABC var jag nu berättigad till en gratislunch. De serverade julmat men jag åt ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: