är som väntans tider. Det tillfälliga arbetet erbjuder flera moment av väntan.

IMG_2759

Främst på tåget. För att jag kommer för tidigt till stationen i rädsla för att komma försent. För att väntetiden under tågbytena ofta är lång. För att tågen ofta är försenade p.g.a. väder.

Härom dagen hade jag två lektioner på förmiddagen varefter jag fördrev tiden i skolan och i Karis till 16.28 då tåget gick till Alberga dit det kom 17.10. Jag yrade omkring i Sello (borde köpcentret heta Cello på svenska?), satt mig slutligen ned för att äta en bit i restaurang Chico i sällskap med en bok, som jag när jag nått hälften, konstaterade att jag läst förut. Till klockan 19 gick jag till Sellosalen för att bevittna och åhöra operan Rinaldo.

fullsizeoutput_e35

Verket uppfördes av musikskolan Juvenalias mer eller mindre unga elever, mer eller mindre proffsigt. Symfoniorkestern spelade bra och de flesta sångarna sjöng fint, i synnerhet sambons dotter Ninni som fick framföra den fina ”Lascia chío pianga” och andra pärlor. Ville Saukkonens regi var stökig med scenen full av folk beväpnade med maskingevär springande omkring som yra höns. Orkesterns dirigent Janne Hanhijärvi skötte däremot orkesterledandet galant!

De senaste dagarna på jobbet har varit njutbara, jag har satt ordning på min gamla bildsal och härskar som förr i tiden. Ett par raseriutbrott har jag redan hunnit med, det lättar.

På teater. Vi såg Mästaren och Margerita på Viirus. En njutbar helhet. Fantastiska lösningar gällande scenografi, ljud och ljus. Utmärkta skådespelarprestationer. Rekommenderas! Trots att pjäsen ligger på slutrakan och antagligen är försvunnen ur repertoaren när Du läser det här.

Igår var det Black Friday. (Måste vi ta efter alla vansinnigheter som jenkkarna hittar på?) Och köp ingentingdagen. Jag har nu dåligt samvete för att jag köpte ett par eluppvärmbara strumpor från SkiGaraget till nedsatt pris för att jag inte skall frysa om tårna då jag är i Lappland om en vecka.

Nu har det gått en vecka. De sista dygnen i stugan i slask. Med bil till jobbet. Nu kallar Salla. Norrut med nattåget. Bilder vittnar om vintrigare väder. Skall bli skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: