då jag tog bussen till körövningen i Hagalunds kyrka steg en lodis försedd med en låda öl på. När han skulle stiga av någon haltpunkt senare gick papplådan sönder och alla 24 burkar rullade ut på bussgolvet. En man som satt framför mig steg upp, tog en plastkass ur sin väska och började fylla den med burkarna. Jag reste tafatt ett par burkar. När burkarna var i plastkassen gav han dem åt lodisen och hjälpte ut honom ur bussen. Chauffören väntade tålmodigt. När vi sedan åkte vidare rullade ännu en burk fram. Mannen tog den och gav den till mig. Han sade att han inte dricker öl. Talet röjde att han var av utländskt påbrå…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Från någon lägenhet i närheten hörs tiggaren från Luosa. Hos oss får man inte spela musik. Dagarna löper, det aktuella blir inaktuellt. Allting smälter samman i en ofantlig betydelselöshet. Jag borde putsa köksventilen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tids nog får vi se. Om vi får leva och ha hälsan.

fullsizeoutput_c1c

Visst blev det slut på galenskapen om alla vägra´ bära vapen                                                     Visst minskar vreden om alla drar en lans för freden

Skrev jag den 27.10.1987

Idag har jag kluvit en hel massa ved på gården till huset där jag bodde under skoltiden. Där bor ännu mor och syster. Jag tänkte fotografera högen när jag var färdig och lägga den på facebook. Men jag glömde. Är arbetet då förgäves?

IMG_2738

Drömmen om att odla. Drömmen om att segla. De är svåra att kombinera. Drömmarna. Skötsel av odlingar kräver närvaro under bästa seglingstid. Antingen eller. Ovan sommarens tomatskörd. Ovan odlare.

Kommen till stugan ser jag att grannen har fällt ett tiotal stora granar på vår gård. Enligt överenskommelse. Det betyder att det finns gott om jobb också för mig. Vedträn skall bortforslas och ris skall brännas. Så skall det vara: fullt upp så det inte finns tid för illdåd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: