IMG_2622

Och alldeles då säsongen verkade vara till ända kommer ett erbjudande som inte kan negligeras: att segla Dawn Star (Baltic 46) från Hangö till Barösund. Start från den idylliska stugan i Ingå (till försäljning!) kl. 08.00. Bil till Hangö via WiBox bageri där förrädiskt goda bakverk inhandlas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I Hangö ligger ännu förvånansvärt många båtar, flere än för ca. en månad sedan när vi var där sist. Vinden visar sig vara betydligt starkare än vad som utlovats.

IMG_2623

Vi kör till servicebryggan för att tömma septic-tanken. Ett skitjobb! Medan vi håller på kör en Svan förbi och försöker locka oss med till Tallinn.

IMG_2633

Vi lägger dock ut och håller fast vid våra planer. Inget Tallinn för oss..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vädret är mulet trots att solen försöker hitta hål i molntäcket. Vinden är rakt emot och vi kör för motor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomi håller kontakt med omgivningen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter Hundhålet blir kursen sådan att vi kan hissa segel. Vad skönt när det blir tyst i motorrummet! Vinden håller ännu i sig, jag får styra och vi går nästan 8 knop.

Vi äter våra räkmackor från WiBox. Svårt att få innehållet att hållas mellan bröden eller att få det i munnen utan att sprida det i ansiktet eller i sittbrunnen. En citronskiva fastnar i mantåget.

fullsizeoutput_df1

Tomi försöker väcka loggens impeller utan att lyckas. Min iPad med Navionics karta får visa väg och hastighet. Alldeles som då vi korsade Atlanten föregående sommar med samma båt…

fullsizeoutput_de2

Tomi fotograferar mig från pull-pit´en. Båtens längd uppenbaras.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solen gör ytterligare fruktlösa försök..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi möter förvånansvärt många andra båtar. Här kör vi förbi en hårt kämpande Finngulf 28? Medges att vi har motorn drivande på medan de kryssar. Vi skyller på urblåsta segel och begränsad besättning. Efter Busö kan vi ändå segla igen.

fullsizeoutput_de4

När vi närmar oss Barösund dör vinden ut och vi tar ned seglen.

IMG_2637

Barösund är fyllt av fiskande småbåtar. Efter oss kommer en stor vedlastad pråm. Scenen är en annan än den är mitt i sommaren.

Jag går omkring och beundrar detaljerna. På en stor båt är allting större. Mycket har fallit i glömska sedan förra sommaren. Annat har förändrats. Mycket är nytt.

fullsizeoutput_df3

Vi tar i land vid Barösunds butiksbrygga/gästhamn. Som enda båt. Det har varit en värdig säsongsavslutning! Medan vi plockar undan och gör båten klar för att lämnas kommer Nina med bil. Vi åker hemåt nöjda med dagens seglats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: