I den mån vi överhuvudtaget har behov är tak över huvudet ett. Skydd mot nederbörd. Så vill vi även skydda våra flytetyg. Under de månader som traditionellt har varit kallare.

IMG_2605

Byggboom i hemstaden. Köpcentret förstoras. S-gruppen får konkurrens. Mera tak att flanera under. Så vitt jag förstår får bilarna också vistas under tak. Under det att förarna shoppar. Jag väntar på Yasen medan jag beskådar verksamheten. Eller egentligen beskådar jag byggandet medan jag väntar på Yasen. Han är nämligen försenad. Men jag har ingen orsak att klaga emedan jag har all tid i världen och han har lovat hjälpa mig att förse Freja med tak.

IMG_2609

Byggmaterialet har legat intäckt under den tid Freja var under behandling i Kimito jämte de säsonger som föregick och efterkom Kimitovistelsen. D.v.s. sedan maj 2016. Trots detta var virket i s.g.s. användbart skick.

Att ha en hjälpreda är praktiskt. Jag begriper inte att jag på egen hand har lyckats bygga huset runt Freja i alla dessa år. Kanske åldern börjar ta ut sin rätt.

Som dessutom tar bilder av mig och skickar efter avslutat värv. Begär ingen belöning.

IMG_2617

Jag bjuder ändå på mat medan ackuskruvdragaren laddas. På ABC. Här underhandlar jag om eventuella nya projekt på elektronikområdet.

Fortsättningen reser sig sakta. Lika provisoriskt som tidigare. Skruvar faller till marken och döljs av höstlöv. Brutna bräder fixas med restbitar. Rauno borde belönas. Johan och Pekka kommer och kommenterar.

En hel arbetsdag. Tak över pråmen. Inte illa. Vi kan invänta vinter.

Ambitionen att gå djupare kom än en gång på skam. Ytterlig ytlighet.

Vad kan vidare väntas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: