Bocktalkot, evenemanget då alla båtbockar flyttas på sin rätta plats ägde rum i störtregn. Det gäller i allmänhet att gå omkring och se flitig ut medan traktorn flyttar en bock i taget. Fyra gubbar i var sitt hörn av bocken, resten parlamenterar. Frejas ställning befann sig långt ifrån sin bestämda plats p.g.a. senaste vinters exil i Kimito. Medan vi väntade tog 8 gubbar tag i bocken och bar den på plats. Reflekterade att om det finns gott om arbetskraft skulle det säkert gå lika snabbt eller snabbare att utföra arbetet manuellt än med en traktor. Tog lite grejor från båten till stugan. Lunch på ABC. Bastu på stugan.

IMG_2579

Nästa dag skulle bli torrare, men små regnskurar kommer ändå titt som tätt. Hann plocka lite kantareller innan det blev en ny tur till hamnen. Trots duggregnet fylldes bilen med madrasser, segel och annan utrustning.

IMG_2577

De fuktiga seglen breddes ut att torka i stugan.

IMG_2584

Idag hängde vi Yasens teckningar på utställning i Sellobibliotekets galleri Anna. Det har varit tal om att Yasen som är elingenjör skulle komma och titta på Frejas elsystem. Där är ett och annat som inte fungerar. Det blev tid efter upphängningen, så jag föreslog att vi skulle åka till hamnen. Sagt och gjort.

IMG_2586

Yasen satt genast igång och fixade snabbt bränslemätaren, elmätaren, motortemperaturmätaren samt en massa lampor som inte fungerade.  Jag bar bort bommen och spirbommen, tog loss sprintarna från vanterna, samlade skot, dirk och gennakerfall i en IKEA-kass som blivit ledig från utställningstavlor. (Måste minnas att ta en annan då utställningen skall tas ned..) Dagen förlöpte utan föda, skafferiet hade tömts tidigare. När allt var klart föreslog jag att vi skulle äta på ABC, men då meddelade Yasen att han bör vara på arbetskraftsbyrån om en timme. I Hagnäs på Andra Linjen. Det blev att vrålköra dit på tom mage i rusningstrafik. Vi kom fram en halv timme innan de stängde. Jag lämnade honom där och fastnade i trafiken på Mannerheimvägen där dessutom vägarbete pågår. Då jag sent omsider kom till Grankulla-avtaget vek jag in till Subway i Knektbro och beställde en vegetarisk macka.

När tiden blir knapp gör man allt möjligt som man inte skulle göra om man hade tid att fundera…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: