fullsizeoutput_94b

Ett försök att måla känslan av nattsegling på Atlanten i fullmåne. Mitt i vintern. Eller det som finns kvar av vad vi tidigare kallade vinter. Några snöfall som möjliggjort ett par dagar terrängskidning, sedan hårdsmälta.

Min asylsökarvän Yasin och jag har tagit med några andra flyktingar och skidat, mest på Gallträsk som inte har några farliga backar. En gång var vi i centralparken där det finns backar. Yasin stortrivdes, men Zico som vi hade med oss hölls inte på skidor. Bl.a. föll han på min stav så den gick av.

fullsizeoutput_979

Vi har skapat bilder en gång i veckan och ordnat utställningar i Sellos bibliotek och Grankulla kyrka. Nästa skall bli i Grankulla bibliotek.

16003243_10209114187400233_180415932384039234_n

För övrigt har jag tränat alpin skidåkning åtminstone tre gånger i veckan utan större framgång. Det känns som om alla andra skulle göra framsteg medan jag går bakåt. I Masterstävlingarna har jag börjat med att köra ut, sedan en andra plats i Kalpalinna och en tredje placering i Messilä. Därefter sämre resultat.

Föregående veckoslut i Tahko var en fullträff vad gäller väder och fartens tjusning, men resultatmässigt en miss. Fjärde i storslalom och sjätte i super-G.

Mina klubbkamrater och vänner briljerade däremot och tog medalj efter medalj. Jag tröstade mig med att min prishylla är full och prisen (förutom FM-medaljerna) fula.

Jag fick för mig att jag skulle byta bil härom dagen. Lyckligtvis blev det vid en provkörning och en avbokad sådan. Medel saknas. I natt funderade på att skaffa ny skidutrustning. Som om det skulle hjälpa. Det kunde ju göra det. Men medel saknas.

Ett veckoslut utan alpin skidåkning åkte jag Finlandialoppet med Tomi. 50 km klassiskt i spårlös terräng. Jobbigt. Förstår egentligen inte varför man måste betala för att skida med tusentals andra som trampar sönder spåret när man kunde göra det ensam eller på tu man hand i fina spår. En annan dag.

Några nätter har jag tillbringat i stugan i Sjundeå. Och dagarna kring nätterna. Kunde vara fint att stanna där och söka ro. Men det är så mycket annat. Snart skall dock masten börja lackas, då blir det att tillbringa mera tid på stugan.

fullsizeoutput_954

En dag har jag vikarierat som gymnastiklärare. Det blir inte så mycket av det längre. Kanske lika så bra. Jag måste lära mig att klara mig på min pension.

fullsizeoutput_95c

Ett par skidor har jag sålt för att få fickpengar. Jag använde dem ändå inte.

Få se..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: