Nu när våren nalkas och skidorna är insmorda för sommaren kom Freja i hågen. Ägarparet styr alltså kosan mot Österbergs båt i Kimito för att se hur hon mår. Skepparen navigerade genast fel och körde i hastigheten förbi Muurla-avtaget. Vi kom således norra vägen via Angelniemi färja. En sevärd väg den också. Bilens bränsle var i upphällningen, men vi klarade oss till Kimito city, där vi tankade. Inte fullt, bilen skall bytas ut. Snart. (Trodde jag också sist jag tankade)

Alltväl, vi nådde båtskjulet, såg en hundra år gammal Pettersonliknande salongsbåt från Åbo, stadd i renovering, glömde att fota, innan vi trädde in i det allra heligaste där Freja dväljs. Och visst var det ett kärt återseende. Bottenfärgen var ännu inte påstruken men däcket och sittbrunnen glänste.

IMG_1892IMG_1893IMG_1894

Kvarglömda skruvar och verktyg medtogs när vi efter en stund vinkade adjö åt Henrik och Erik, nöjda med vad vi sett. Ett försök att få tag på Tobbelyft och komma överens om sjösättning gjordes. Han ringde upp under vår hemresa och vi kom överens om att ha sjösättning på onsdag om en vecka. Hjälp, jag som har masten halvfärdig!

IMG_1881

Vi äter på ABC i Bjärnå efter att skepparen konstaterat att det näringsställe han hade rekommenderat hade rivits och ersatts av ett nytt. Som inte var öppet.

När vi ätit och fortsatt vägen mot Muurla såg vi ett djur strosa över vägen och bege sig ut på åkern. Vid närmare betraktelse visade det sig vara en VARG. Alldeles i bebyggda trakter. Vad skall man tro.

fullsizeoutput_acd

Nu blir det att försöka få masten klar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: