Vi har haft sol och fina vindar. Nätterna har varit stjärnklara och månen som går mot att bli full lyser så att det bildas skuggor på gelcoaten. Sällan ser man på balkongen i förorten hela stjärnhimlen i all sin prakt. När man kliver upp på däck efter att ha purrats till nattskiftet gör man det. Magiskt! Men om det är molnigt ser man absolut ingenting. Lite skrämmande om man forsar framåt med 8-9 knop.

Vi stävar nu mot Azorerna där stiltje lär råda för att Teemu skall kunna flyga hem till sitt jobb. Vi har svårt att få tag på Tomi om arrangemangen kring flygresorna. Tills vidare är det bara Jussi och jag som är beredda att fortsätta. De senaste dagarna har som sagt varit idealiska och vi kunde tänka oss att fortsätta i evighet. Vi fantiserar om att segla upp för Norges fjordar och åka skidor däremellan Det har gått som jag befarade, jag får inte nog av denna livsstil!

17.7.

Fortfarande stjärnklara nätter med en allt fullare måne. Dagarna är stekheta, den obarmhärtiga solen bränner våra skinn. En konflikt gällande Teemus behov att komma på jobb och att segla via Azorena pyr under ytan. Han protesterar genom att försänka sig i böcker och i filmer på iPad, t.o.m. när han styr. Ett skarpt meningsutbyte mellan bröderna äger rum.

Jag lyckas tappa tygämbaret i havet när jag skall ta upp vatten för att tvätta mig. Handtaget lossnade! Vi försöker pumpa upp vatten med en extra länspump men tar sedan i bruk en gammal kastrull för sköljning. Jag väter min t-skjorta och drar den på mig – den svalkar en stund, men torkar inte som den brukar göra i hemmavattnet, saltet gör att inget torkar.

Jag tillreder en rätt som består av makaroner, bönor i brunsås, jordärtskockor, soltorkade tomater, tonfisk och tomatpure´. Det blir klibbigt men anrättningen fyller sitt syfte.

IMG_0851

Vi kör nu med spinnaker mot Azorerna utan att ha en aning om vad som pågår i världen. Båtägaren har vi inte fått tag på, kanske vill vi inte. Via mellanhänder hör vi att han är bekymrad och vill ha oss till England så fort som möjligt. Vi släcker törsten med öl och vatten. Till middag blir det rödvin alla dagar. Jag försöker begränsa mitt alkoholdrickande så gott det går. Tills vidare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: