Jämna förhållanden; vi rullar ut genuan och fortsätter i samma fart. Förstoppning gör att toaletten ofta är upptagen. Vi har förberett oss med läkemedel mot diarre´, men inte för motsatsen, som vi ändå alla lider av i något skede av resan.

Jag tillredde en tomatsallad till kvällsvard och Ville serverar varm ostsmörgås och melon till morgonmål. Vi har massor med grötingredienser ombord, men efter första serveringen vägrar manskapet äta den amerikanska varianten som smakar cellulosa.

Jag har sovit gott för första gången före nattskiftet. Det är svårt att hållas vaken i gryningen, när solen stigit upp blir det lättare. Vår tillvaro är indelad i 4 timmars skift och vi är lyckligt omedvetna om vad som sker i omvärlden. Ett stort fraktfartyg skär vår kurs, det första vi sett på flera dagar. Vi är ännu betydligt närmare den nya världen än vår gamla. Vi har bara rört oss ett par centimeter på världskartan.

Jag har som sagt sovit bra, och när jag vaknar känner jag att vinden har ökat. Solen skiner och vågtopparna är försedda med vitt skum. ”Vaahtopäitä” På plotterkartan ligger vi ännu söder om New Foundland trots att Jussi redan loggat 14 knop.

Det är svårt att stå bakom ratten. Mina nya Crocs-skor (seglarmodellen) är hala och jag slinter och faller när jag försöker parera vågorna. Det gäller att snabbt komma upp igen! Stövlarna och joggingskorna har bättre fäste, jag använder dem i fortsättningen.

Vinden bara ökar – vi turas om att slå fartrekordet – jag har det nu; 17 knop (det förblev i kraft) – fartyget darrar när vi flyger fram över ytan och skummet sprutar vid sidan om farkosten. Trots att jag har blicken på kompassen varseblir jag svallvågorna.

Teemu mår inte bra och Jussi tar dubbla skift.

IMG_1030

Du som läst så här långt: om du är intresserad av att följa med vår resa och min blogg skulle jag vara glad om du skulle registrera dig som följare. Jag tänker nämligen i fortsättningen inte längre publicera den varje gång via facebook, dels p.g.a. att de flesta bilder redan varit där tidigare, dels för att jag tänker att alla mina följare där nödvändigtvis inte är intresserade av bloggen. Som det nu är har jag bara två regelbundna följare, dessutom från samma familj.

Om ni som är vana bloggskrivare kunde kommentera och ge tips om hur man når flera läsare vore jag tacksam. Också annan respons mottas gärna. Är det så att man måste uppgradera sig till den avgiftsbelagda varianten för att nå ut till en större publik? Jag följer med glädje s/y Galateas förehavanden men har inte stött på andra svensk- eller finskspråkiga bloggar. Bara amerikanskt engelskspråkiga och de har inte nödvändigtvis samma aktualitetsfaktor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: