Medan Jussi och Ville jobbar med motorn och toaletten liftar jag och Teemu med en trevlig dam till närmaste snabbköp. Min olust inför shopping håller i sig. Vi kryssar mellan hyllorna och fyller våra korgar med mer eller mindre nödvändiga produkter. Endel varor som vi är vana vid att få i hemlandet är svåra att finna, åtminstone i liknande förpackningar. Vi letade t.ex.länge efter soltorkade tomater och fick nöja oss med vakuumförpackade sådana. Ordentligt surbröd är omöjligt att få i dessa länder. När korgarna var fulla och det var tid att betala blev det oklart vem som skulle stå för den transaktionen. Varningsklockorna ringde; jag vägrade använda mitt Visa-konto. Teemu lyckades till slut lyfta de erforderliga medlen någonstansifrån. Jag blev att vakta våra inköp medan han besökte alkoholbutiken.

Där stod vi då med våra inköp i lådor utanför snabbköpet. Jag skulle ordna en taxi, den beredvilliga butiksvaktmästaren hade upplyst mig att hyrdroskorna var ”just around the corner”. Hur jag än sökte bakom varje hörn fann jag inga. Det visade sig att jag missförstått, runt hörnet inne i butiken fanns en telefon med direktlinje till taxin. Jag ringde och beställde en som strax kom. Men när chauffören såg våra inköp utbrast han: ”You´ll need a van” och körde vidare. Okej, jag ringde och upplyste centralen att vi behöver en större bil. Vi väntade länge, ingen kom. Då gick jag till infodisken och bad dem beställa en hyrbil åt oss. När jag kom ut var bilen jag beställt där. Vi åkte till hamnen och undrade vad nästa taxi tänkte…

En mekaniker hade besökt Dawn Star och skulle skaffa delar som krävdes för att få igång motorn.

IMG_0832

Utgående från aktiviteten i hamnen drog vi slutsatsen att det var något slags tävling i faggorna. Vi gjorde förfrågningar och fick veta att det gällde en årlig kappsegling mellan Halifax och St.John. Eftersom vi hade tänkt oss att segla åt det hållet tyckte vi att det skulle vara skojigt att ta del i tävlingen. Vi tog kontakt med tävlingsledningen, men det visade sig att vi inte hade all den utrustning och de dokument som krävdes för att delta. Synd, det skulle ha varit skojigt att segla kapp en del av färden!

IMG_0835

På sin hemsida hade Ville lagt ut en bild av sig och Jussi med en flaska rött vin och texten ”Miehistö kaupassa – päällystö kansivahdissa”. ”Hmm?” kommenterade jag…

Vi åt en sen middag ombord och jag hade tillfälle att spela upp Glenn Goulds Bach-interpretationer som jag råkade ha på min padda. Gould var ju ändå född i Kanada. Annars var det Teemu som stod för musiken. Vi hade fått önska låtar som han laddade ned. Jag hade önskat Frank Zappas ”Why does it hurt when I pee?” och Pattos ”Money Bag”. Jag ångrade det senare valet, jag kom inte ihåg att Ollie Halsalls gitarrsolo var så långt..

Ännu i detta läge hade jag förstånd att gå och lägga mig då de andra fortsatte inpå småtimmarna på kajen…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: