En natt i dimma och mörker, månskivan syns dock stundom. Vi kör ett dygn med motor tills den stryps – det visar sig att bränslet rinner ut i kölsvinet. En oangenäm lukt sprider sig ombord.

IMG_0831

Segel hissas och gången blir med ens betydligt angenämare! Jussi och Ville dyker ned i maskinrummet medan först Teemu, sedan jag, styr. Det är en njutning att föra en så här stor och stadig båt – den går som tåget. Vi kryssar mot Halifax och hoppas på att få allting reparerat som denna gång gått sönder. Bl.a. läcker toaletten. På tal om den lyckades jag efter några dagars förstoppning producera ett imponerande lass som krävde tre spolningar för att försvinna i septiktanken.

Det blir en lång kryss till The Royal Nova Scotia Yacht Squadron i Halifax. Regn och blåst. Perfekt landning utan motor. Vi fick suga ut all utrunnen dieselolja ur kölsvinet och blev angivna en plats av den tjänstvilliga personalen. Därpå gick vi duschen och resten av besättningen åkte någonstans ut och äta kl. 23 medan jag blev ombord med en rykande heatball-värmare som jag strax stängde av. Tullade litet i provianten och gick till kojs..

IMG_0833IMG_0834

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: