Ville och jag har hundvakten. Stjärnenatt. Kompassljuset fungerar förstås inte. Vi seglar först efter stjärnorna, men när de skyms av ett moln är vi en stund vilse och irrar hit och dit. Vi monterar en pannlampa ovanför kompassen. Den lyser för starkt, min som också lyser rött hittar vi först på morgonen, men den får fungera som kompassljus resten av resan. Farten är omkring 8 knop, på morgonsidan lite mindre.

Vi ser flera fiskefartyg som åker av och an för att vittja sina bragder. Olika typer av flöten finns det gott om. När Jussi och Teemu tar över syns det redan lite ljus i öster.

Följande vakt tillbringar vi i regn av varierande intensitet. Jag har mattur och tillreder en tomat- och löksallad. Medan jag diskar ser de andra både valar och hajar. Typiskt! En flock delfiner ser jag ändå..

6.7.

Vinden dör ut till följande kväll och vår fart är obetydlig. Hela natten driver vi framåt med o – 3 knop. Det går inte att hålla ostlig kurs så vi går norrut mot Nova Scotia. Jag sover dåligt och stjälper kaffemuggen för andra morgonen i följd. Det är dimma, men solen lyser igenom.

Dimman tätnar, vi kör en stund med bara spinnaker, sedan för motor med radarn påslagen.

IMG_0825

IMG_0824

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: